Sağlık Bakanlığı: Aşı Yapılmazsa 14 Bin Çocuk Ölebilir

Sağlık Bakanlığı: Aşı Yapılmazsa 14 Bin Çocuk Ölebilir

Sağlık Bakanlığı, çocuğunu aşılatmayan aile sayısındaki artışa dikkat çekerek aşı yapılmadığı takdirde çocuk yaş grubunda 14 bin ölümün gerçekleşebileceğini açıkladı.

Hekimlerin uyarılarına rağmen çocuğunu aşılatmayan aile sayısının bir yıl içinde yüzde 100’ün üzerinde artarak 23 bine çıktığı açıklandı.

Sağlık Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamada, “Aşılamanın kesintiye uğraması durumunda çocuk yaş grubunda 14 bin 296 ölüm gerçekleşebilir” denildi.

'ÇOCUKLAR AŞIYLA ÖLÜMCÜL HASTALIKLARDAN KORUNACAK'

Söz konusu bilgilerin gündeme taşınmasının ardından dün Sağlık Bakanlığı tarafından ‘aşı’ konusunda yeni bir açıklama yapıldı. Aşı yapılmamasının doğuracağı risklere işaret eden Bakanlık, aşıyla çocukların ölümcül hastalıklardan korunacağını vurgularak, şöyle devam etti:

YENİ WEB SAYFASI HAZIRLANDI

“Aşı, halk sağlığı açısından önemli bir konu olup, ‘Sağlıklı nesiller’ ve ‘Sağlıklı bir gelecek’ demektir. Aşılama hizmetleri Bakanlığımız tarafından başarılı bir şekilde sürdürülmektedir. Aşılar dünyada en çok uygulanan biyolojik ürünlerdir. Aşılamanın temel amacı özellikle bebek ve çocuklarda olmak üzere toplumda aşı ile önlenebilir hastalıkların ortaya çıkışını engellemektir. Aşılama sayesinde ölümcül olan birçok hastalık önlenmiş, milyonlarca çocuğumuz sakatlık ve ölüm riskinden korunmuştur. Bakanlığımız tarafından aşı konusunda doğru ve sağlıklı bilgilendirme yapmak, varsa kafalarda oluşan soruları gidermek maksadıyla ‘asi.saglik.gov.tr’ adıyla bir web sayfası oluşturulmuştur. Toplumsal farkındalık amacıyla hazırlanan bu sayfa, önemli hizmetler ifa edecektir. Vatandaşlarımız aşı konusunda her türlü doğru bilgiye bu site üzerinden ulaşabilecektir.”

DAHA FAZLA