Renkli yolculuklara çıkmak isteyen çocuklara: Zuzu ile Babası

Renkli yolculuklara çıkmak isteyen çocuklara: Zuzu ile Babası

Zuzu ile Babası, Refik Durbaş’ın kaleminden çocuklara renkli ve eğlenceli bir biçimde ulaşıyor. Hayatın olağanlığından hayallerin sınırsızlığına uzanan bir yolculuğa çıkarıyor bir yandan okurları. Okurken bazen kahkahalar atacağınız bazen de satırların bu kadar tanıdık olmasına şaşıracağınız baba ile oğlunun maceraları çocuklara çok iyi gelecek. 

Umut Dağlar

Babaları anlamanın birçok farklı yolu var. Tabii bir de hiç anlaşılmaz olan babalar… Peki onunla vakit geçirirken anlamaya çalışmak? İşte belki de en zoru bu. Zuzu da babasını bir türlü anlayamayan çocuklardan.

Babasıyla birlikte sayısız yolculuğa çıkan, her defasında ona hayran olmaktan kendini alamayan bir çocuk…

Ama olsun, onunla her macerası o kadar keyifli ki! Onunla geçirdiği zaman dışındakiler de elbette.

Çocuğuna başka dünyaları eğlenceli bir biçimde anlatan ve onunla birçok şeyi paylaşmayı seven bir babanın ve çocuğunun eğlenceli anlarını bulacağınız Zuzu ile Babası geçtiğimiz aylarda raflarda yerini aldı. Hayal gücünün sınırsızlıklarını çok doğal bir biçimde yaşayan Zuzu yeri geliyor okuduğu kitaplardaki karakterler oluyor yeri geliyor onlara arkadaşlık ediyor. 

Zuzu’nun annesi babasıyla yaşadıkları üzerinden zaman zaman toplumsal cinsiyete dair mesajları gördüğümüz kitapta ailedeki rollere yönelik birtakım ögeler karşımıza çıkıyor. Satır aralarında hayattaki farklılıklara dair göndermelerin yapıldığı satırlara rastlamak da mevcut.  Fakat gözümüze en çok çarpan şey Zuzu’nun bitmek bilmeyen hayal gücü.

Babasıyla birlikte paylaştıklarıyla da bu hayal gücü bambaşka noktalara taşınıyor. Yeri geliyor bir okul servisinde karşımıza çıkıyor bazen de mutfakta karşılaşılan bir böcekte veya bir yılbaşı gecesinin renkli masallarında…

Zuzu ile Babası, Refik Durbaş’ın kaleminden çocuklara renkli ve eğlenceli bir biçimde ulaşıyor. Hayatın olağanlığından hayallerin sınırsızlığına uzanan bir yolculuğa çıkarıyor bir yandan okurları.  

Okurken bazen kahkahalar atacağınız bazen de satırların bu kadar tanıdık olmasına şaşıracağınız baba ile oğlunun maceraları çocuklara çok iyi gelecek.


KÜNYE: Zuzu ile Babası, Refik Durbaş, Çizer: Çağrı Odabaşı, Hep Kitap, 2018, 64 Sayfa
 

DAHA FAZLA