Proje takıma proje transfer: 'Evet'çi Arda

Proje takıma proje transfer: 'Evet'çi Arda

Futbolcu Arda Turan’ın Başakşehir’e transferi resmileşti.

Tugay Candan

Barcelona’da oynayan milli futbolcu Arda Turan, günler süren pazarlıkların ardından Süper Lig ekibi Başakşehir’e transfer oldu.

Başakşehir tarafından 2,5 yıllığına kiralanan Turan’a ve Barcelona Kulübü’ne ne kadar ücret ödendiği açıklanmazken, Barcelona cephesinden yapılan açıklama bu konuya dair bir fikir sunuyor.

Barcelona’dan yılda 8 milyon Euro kazanan Turan’ın adı Avrupa’nın birçok ünlü kulübüyle anılırken Başakşehir’i tercih etmesi Barcelona’da kazandığına yakın bir ücreti garanti altına aldığı söylentilerine neden oldu.

BAŞAKŞEHİR'İN KAYNAĞI AKP

Türkiye’de diğer kulüpler ekonomik anlamda bir krizle karşı karşıyayken Başakşehir’in bu paraları nasıl ödediği konusu ise işin bir başka boyutu. Daha önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) olan kulübün başkanlığını AKP’li İBB Başkanvekili Göksel Gümüşdağ yürütüyor.

Kulübe İBB’den büyük kaynaklar aktarıldığı söylentisi ortalarda dolaşırken, ligde şu anda lider olan kulüp, geçen sezon da şampiyonluk yarışında Beşiktaş ile son haftalara kadar mücadele etmesine rağmen şampiyonluğu Beşiktaş’a kaptırdı.

‘EVET’Çİ ARDA AKP’NİN TAKIMINA

Öte yandan adı gazetecilere saldırmak gibi skandallarla anılan Arda Turan ise 16 Nisan’da yapılan şaibeli referandum öncesinde AKP’ye verdiği “EVET” desteğiyle tanınıyor.

Sosyal medyada yandaş Rıdvan Dilmen’in başlattığı  "Güçlü Türkiye için evet”  kampanyasını devam ettiren Turan’ın, AKP’liler tarafından yönetilen ve destek gören Başakşehir’e transfer olması çoğu kimseyi şaşırtmadı.

DAHA FAZLA