Polisten yurttaşa işkence

Polisten yurttaşa işkence

Afyon’da, yeğenlerinin gözaltına alındığını öğrenip, olay yerine giden Mustafa Uçmak adlı yurttaş polislerce dövülüp, ters kelepçe takılarak hastane önünde bırakıldı.

Afyon'da yaşanan olayda, ağabeyinin oğlu A.İ.U. ile akrabası M.T.’nin gözaltına alındığını duyan Mustafa Uçmak olay yerine geldi. Yeğenlerinin neden gözaltına alındığını soran Uçmak, polis tarafından saldırıya uğradı. Polisin ters kelepçe taktığı Mustafa Uçmak, yere yatırılırken, A.İ.U. ve M.T., polis merkezine götürüldü. 

Daha sonra polis, Mustafa Uçmak'ı da kelepçeli halde devlet hastanesinin önünde bıraktı. Başında, karnında ve bacaklarında yaralar bulunan Uçmak, hastaneden darp raporu aldıktan sonra kendisini döven polisler hakkında şikayetçi oldu. A.İ.U. ve M.T. de serbest bırakıldıktan sonra aynı olayla ilgili şikayette bulundu.

'YEĞENLERİMİ SORAR SORMAZ DARBETMEYE BAŞLADILAR'

Mustafa Uçmak, olayın şokunu hala atlatamadığını belirterek, “Yeğenlerim bir olay yaşamış ve ben de bunu duydum. Yanlarına gittiğimde darp olayını gördüm. Yeğenlerime bunu sorduğumda cevap veremediler. Daha sonra polis ekiplerine sordum. ‘Ne oldu ağabey, nasıl oldu?’ diye. Ben bu soruyu sorar sormaz darbetmeye başladılar. Ben de ne olduğunu anlayamadım” dedi.

Kendisiyle birlikte A.İ.U. ve M.T. ile ağabeyi Kenan Uçmak ve oğlu Ş.U.’nun da dövüldüğünü söyleyen Mustafa Uçmak, “Haksız yere darbedildim. Ters kelepçe takarak biber gazı sıktılar. Beni sürüyerek polis arabasının arkasına götürüp, kafamı 3-5 sefer demirlere çarptılar. Ondan sonra botlarıyla giriştiler. Daha sonra polis arabasıyla hastane önüne bırakıp kaçmışlar” diye konuştu.

Uçmak, olay sırasında çevredeki esnaf arkadaşlarının araya girmek istediğini; ancak polisin engel olduğunu eklerken, Afyon Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğü olayla ilgili henüz açıklama yapmadı.

DAHA FAZLA