Özel Okullara 'Destek Primi'

Özel Okullara 'Destek Primi'

'75 bin öğrenciye müjde' olarak duyurdukları destek primi eğitimdeki nitelik kaybını bir kez daha gözler önüne serdi.

AKP, eğitimin niteliksizleştirerek, öğrencileri özel okullara teşvik etmenin başka bir yolunu daha buldu. Her öğrencinin ulaşması gereken nitelikli, bilimsel eğitimi ortadan kaldıran AKP özel okullar için açıkladığı destek tutarlarını ise Bakanlık bütçesinden karşılamayı planlıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan "2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılında Özel Okullarda Öğrenim Gören veya Görecek Öğrenciler İçin Eğitim ve Öğretim Desteği Verilmesine İlişkin Tebliğ", Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tebliğe göre, 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında, örgün eğitim yapan özel ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrenim gören Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrenciler için resmi okullarda öğrenim gören bir öğrencinin okul türüne göre, her kademede okulun öğrenim süresini aşmamak üzere eğitim ve öğretim desteği verilebilecek.

Sene başında Erdoğan’ın isteğiyle değiştirilen liseye geçiş sisteminde öğrencilere imam hatip ve meslek liseleri zorunlu tutulmuş, bir çok veli ve öğrenci özel okullara yönlenmek durumunda kalmıştı. Yurttaşların ekonomik krizle boğuştuğu bu dönemde yapılan destek primi ise tepki çekti.

Ayrıca birçok yerde bu yıl ilk kez olarak duyurulan ‘destek’ haberi ise daha önceki yıllarda özel okullarda okuyan öğrencilere ‘teşvik primi’ adı altında yapılmaya devam ediliyordu.
 

DAHA FAZLA