Öykü Arin'e annesinden yarı uyumlu ilik nakli gerçekleşti

Öykü Arin'e annesinden yarı uyumlu ilik nakli gerçekleşti

JMML teşhisi konulan Öykü Arin'e, annesi Eylem Şen Yazıcı'dan yarı uyumlu ilik nakli akşam saatlerinde gerçekleşti. Anne Yazıcı, "Çok güzel bir bahçeye tohum ekildi ve 20 gün içinde filizlenip iliklerinde yeşerecek" dedi.

Geçtiğimiz kasım ayında Juvenil Miyelomonositik Lösemi (JMML) teşhisi konulan 4 yaşındaki Öykü Arin'e, annesi Eylem Şen Yazıcı'dan yarı uyumlu ilik nakli akşam saatlerinde gerçekleşti.

Nakil sonrası sosyal medya hesabından paylaşım yapan anne Yazıcı, "Nakil tamamlandı. Çok güzel bir bahçeye tohum ekildi ve 20 gün içinde filizlenip iliklerinde yeşerecek. Graft Versus Host, uyum mücadelesi sürecinde kalan JMML hücreleri varsa onların bertaraf edileceğine eminim. Asıl mücadele şimdi başlıyor" dedi.

NE OLMUŞTU?

İzmir'de yaşayan Eylem Şen Yazıcı ile Çağdaş Yazıcı'nın 4 yaşındaki kızı Öykü Arin'e geçtiğimiz yıl kasım ayında löseminin nadir görülen türlerinden JMML tanısı konuldu. Yazıcı ailesi, tanı konulduktan sonra tedavi için Antalya’da özel bir hastaneye gelirken, yine uygun iliğin bulunması amacıyla da hem yurt için de hem de yurt dışında 'Öykü Arin'e Umut Ol' adıyla kampanya başlattı.

Yaklaşık 4 aydır devam eden kampanyaya birçok ünlünün yanı sıra yurt içi ve yurt dışından gönüllüler de destek verdi. Kampanya sayesinde binlerce kişi kök hücre bağışında bulundu, ancak Öykü için uygun donör bulunamadı. Donörün bulunamamasının ardından hastalığın Öykü'ye daha fazla zarar vermemesi için anneden yarı uyumlu ilik nakli kararı alındı. Özel bir hastanede tedavisi süren Öykü Arin için 11 Nisan Perşembe günü nakil süreci başlatıldı. İlk olarak kan değerleri ölçülüp genel sağlık taraması gerçekleştirilen Öykü’nün annesi Eylem Şen Yazıcı, bir hafta gözetim altında tutularak değerleri takip edildi.