Ovacık’ta PÖH’ten sokakta resim çizen 3 yaşındaki çocuklara: Yazılama yapıyorsunuz!

Ovacık’ta PÖH’ten sokakta resim çizen 3 yaşındaki çocuklara: Yazılama yapıyorsunuz!

Dersim’in Ovacık Belediyesi ile Gençlikle Dayanışma Derneği’nin düzenlediği yaz okulu etkinlikleri kapsamında sokaklara halı deseni şeklinde boyama yapan çocuklara Özel Harekat Polisi, “İzniniz var mı, yazılama yapıyorsunuz” şeklinde müdahale etmeye çalıştı. Polisin skandal girişimini öğretmenler engelledi.

@Meryem_Yildrim

Dersim’in komünist belediyesi Ovacık’ta akıllara zarar bir olay yaşandı.

Gençlikle Dayanışma Derneği (GDD) ile Ovacık Belediyesi’nin ortak düzenlediği yaz okulu kapsamında, ilçede çocuklarla birlikte el becerilerini ve sanatsal yönlerinin geliştirilmesi için yapılan boyama etkinliğini Polis Özel Harekat (PÖH) skandal bir şekilde engellemeye çalıştı.

3 ile 14 yaş arası çocukların katıldığı sanatsal aktiviteleri ‘terör faaliyeti’ olarak gören PÖH, belediyenin mülki sınırları içerisinde olan Sanat Sokağı’ndaki yola halı deseni şeklinde boyama yapılmasına müdahale girişiminde bulundu.

‘YAZILAMA YAPIYORSUNUZ’

İleri’nin edindiği bilgilere göre, çocukların boyama yaptığı esnada gelen ve “İzin aldınız mı?” diye soran polislere, öğretmen “Burası belediyenin alanı, çocuklarla boyama ile kilim deseni yapıyoruz” yanıtını verdi.

Öğretmenin sözlerine karşılık ise polis “Yazılama yapıyorsunuz” şeklinde akıllara zarar bir yanıt verdi. Öğretmenin ısrarlı itirazı üzerine polis, eğitimcinin bilgilerini alarak alandan ayrıldı.

“3 İLE 14 YAŞLARINDAKİ ÇOCUKLAR BOYAMA YAPIYOR…”

Skandalı İleri Haber’e aktaran Ovacık’lı yurttaş olayı şöyle paylaştı:

“2 haftadır sürüyor bu etkinlik. 3 ile 14 yaş arasında çocuklar katılıyor. Bazı gönüllüler de destek veriyor.

Etkinlik esnasında sanatsal çalışmalar, küçükler için boyama çalışmaları, şarkı öğretimi, drama, origami, ahşap boyama, el işi faaliyetleri yürütülüyor, her gün kitap okuma etkinliği düzenleniyor. Belediyenin alanı olan Sanat Sokağı’nı boyarken polis özel harekat geldi. “Siz izin aldınız mı” dedi.”

‘TERÖR ÇOCUK DİNLEMEZ…’

Öğretmenin ise polisin sözlü müdahalesine “Burası belediyenin alanı çocuklarla boyama ile kilim deseni yapıyoruz” dediği, bunun üzerine polisin “Yazılama yapıyorsunuz” diye yanıt verdiği öğrenildi. Öğretmenin yeniden itiraz ederek desen çıkartıldığını ve bunu çocukların yaptığını söylemesi üzerine polisin “Terör çocuk dinlemez” şeklinde cevap verdiği öğrenildi.

ÖĞRETMENİN BİLGİLERİNİ ALDILAR!

Polisin daha sonra öğretmenin bilgilerini alarak, “ne yapıyorsunuz”, “kimle yapıyorsunuz”, “hangi okulda çalışıyorsunuz” şeklinde sorular sorduktan sonra gittiği aktarıldı.

ÇOCUKLAR MEMNUN

Öte yandan Ovacıklı yurttaş, sokağı rengarenk boyayan çocukların söz konusu etkinlikten hayli memnun olduğunu paylaştı.

ÇOCUKLARA SOKAĞI YASAKLAYAN ZİHNİYET FESTİVALİ DE YASAKLADI
Polisin çocukların sokak boyama aktivitesini ‘terör faaliyeti’ olarak gördüğü Ovacık’ta, yapılması planlanan uluslararası festival de dün yasaklandı.
24- 30 Temmuz tarihleri arasında yapılması planlanan 1. Uluslararası Ovacık Sanat Günleri Festivali başlamasına sadece iki gün kala OHAL bahanesiyle yasaklandı.