Ovacık Tohum Takas Şenliği sona erdi

Ovacık Tohum Takas Şenliği sona erdi

12-13 Mayıs tarihlerinde düzenlenen Ovacık Tohum Takas Şenliği sona erdi.

İleri Haber

İzmir Seferihisar Belediyesi ve Ovacık’ın 94 mahallesindeki Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerinin ortaklaşa düzenlediği Ovacık Tohum Takas Şenliği günleri sona erdi. Şenlik kapsamında çok sayıda etkinlik yapılırken Ovacıklı kadınlar da ürettikleri ürünleri sattı.

Şenliğe Nilüfer Belediyesi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Seferlerihisar Belediyesi de katıldı.

Katılım sağlayan belediyeler ve Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri bölgeye ait yerel tohum standları kurarak tohum takasını gerçekleştirdi.

Şenlikte 2 gün boyunca düzenlenen panellere katılan konuşmacılar yerel tohumların korunmasının gerekliliğinin altını çizerken, çıkarılan tohumculuk yasasının; firmaları korumak ve desteklemek, çiftçinin ise ürettiği tohumu satmasını engellemek amacı taşıdığını, bunun için ise tohum takas şenlikleri yöntemi ile yerel tohumların ve ekolojik ürünlerin korunup arttırılması gerektiğine  vurgu yaptı.

Şenlikte ayrıca bölgelerde uygulanan deneyimler paylaşıldı.

Gündüz gerçekleştirilen panellerin ardından akşam ise konser ve halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi.

Ayrıca şenlik kapsamında 2 gün boyunca psikoloji atölyesi de düzenlendi.

Öte yandan; kooperatifler, ekolojik tarımı pratiğe geçirip destekleyen STK ve belediyeler daha fazla iş birliğine gidileceğini ve tohum genini elinde tutanların firmalar değil çiftçiler olması gerektiğini ve çalışmaların devam edeceğine vurgu yaptı.

DAHA FAZLA