Orduspor taraftarı kadınların hikayesi için bağış kampanyası

Orduspor taraftarı kadınların hikayesi için bağış kampanyası

70'li yıllarda Orduspor tribünlerini dolduran kadınların hikayesini konu alan belgesel, tamamlanmak için bağış kampanyası başlattı.

Yönetmenliğini Sezen Kayhan'ın yaptığı, futbolda endüstrileşmeyi ve Ordusporlu kadınların tribün hikayesini konu alan “Mor Menekşeli Kadınlar” belgesel filmi, tamamlanabilmek için bağış kampanyası başlattı.

Habertürk’ten Uzay Kesmen'in haberine göre, Güzel Ordu Kültür Sanat Derneği tarafından projelendirilen belgesel, finansman sıkıntısı nedeniyle tamamlanamayınca, fonzip üzerinden internette bir bağış kampanyası başlatıldı.

Filmin yönetmeni Kayhan, 1972 yılına ait Galatasaray-Orduspor maçından bir fotoğraftan yola çıktığını anlatırken, günümüz Türkiye’sinde görmeye pek alışık olmadığımız bir manzara olduğu için ilgisini çektiğini söylüyor. Daha sonra Orduspor'un çok büyük bir kadın taraftar kitlesi olduğunu keşfeden yönetmen, kadınların hikayesini çekmek üzere yola çıkıyor.

'SON MAÇ'

Orduspor'un bugün amatör lige düştüğünü belirten Kayhan, "Takım kapanma riskiyle karşı karşıya ve stadları yıkılıyor. Bu nedenle hikayelerini anlattığımız kadınları son bir maça götürüyoruz. Takımlarını, anılarını uğurlamaları, gençliklerinin geçtiği stadla vedalaşmaları için" dedi.


 

DAHA FAZLA