Netanyahu: Esad ile sorunumuz yok

Netanyahu: Esad ile sorunumuz yok

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 'İsrail'in Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'la sorunu olmadığını' savunarak, Şam'ın anlaşmalara uyması halinde Suriye'ye müdahale etmeyecekleri mesajını verdi.

Dün Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüşen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, dönüş yolunda 'İsrail'in Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'la sorunu olmadığını' öne sürdü. Netanyahu 'Şam'ın varolan ateşkes anlaşmalarına uyması halinde Suriye'ye müdahale etmeyecekleri' kaydetti.

Moskova'dan ayrılmadan önce gazetecilere yaptığı açıklamalarla Putin'le Suriye uzlaşmasına vardığını belli eden İsrail Başbakanı, ''Esad yönetimiyle sorunumuz yok, Suriye'deki asıl sorun İran ile Hizbullah'' dedi.

Esad'ın Suriye'nin tamamında kontrolü yeniden sağlaması ve iktidarını istikrara kavuşturmasına İsrail'in itirazı olmadığını iddia eden Netanyahu, fakat gerek duyması durumunda İsrail'in daha önce yaptığı gibi yine sınırlarını Suriye ordusuna karşı korumak için harekete geçeceğini ekledi.

''Geçmişte Esad yönetimiyle tek bir sorunumuz yoktu, 40 yıl boyunca Golan Tepeleri'nde tek bir mermi bile ateşlenmedi'' iddiasında bulunan İsrail lideri, ''Ben (Suriye'ye) müdahale etmeme konusunda net bir politika ortaya koydum ve müdahale de etmedik. Bu değişmedi'' ifadelerini kullandı.

‘SORUNUMUZ HİZBULLAH’

Sputnik'in aktardığı habere göre kendileri için sorun teşkil edenin IŞİD ve Hizbullah olduğunu, bu durumda da değişiklik olmadığını söyleyen Netanyahu, ''Meselenin özü, bize karşı eylemde bulunan herkese karşı eyleme geçme özgürlüğümüzü korumamızdır. İkinci olarak da İranlıların Suriye topraklarından çıkmasıdır'' dedi.

İSRAİL BUGÜN SURİYE’Yİ VURMUŞTU

Netenyahu bu açıklamaları yapa dursun, İsrail ordusu ise bu sabah Suriye’yi vurduğunu açıklamıştı. Ordudan yapılan açıklamada 3 askeri hedefin vurulduğu duyurulmuştı.