Müzisyenlerin hayatından uyarlanan 10 film

Müzisyenlerin hayatından uyarlanan 10 film

Sinema Kolektifi, Freddie Mercury’nin hayatının anlatıldığı biyografik “Bohemian Rhapsody” filminin vizyona girdiği bu hafta müzisyenlerin hayatlarını konu alan filmlerin listesini derledi.

Yönetmenliğini Bryan Singer’ın yaptığı ve Freddie Mercury’nin hayatının anlatıldığı biyografik “Bohemian Rhapsody” filminin vizyona girmiş olduğu bu hafta, müzisyenlerin hayatlarını konu alan filmlerin listesini Sinema Kolektifi sizler için derledi. İyi okumalar…

I’m Not There / Beni Orada Arama (2007) – Bob Dylan

Bob Dylan filmde Marcus Carl Franklin, Ben Whishaw, Heath Ledger, Christian Bale, Richard Gere ve Cate Blanchett tarafından 6 farklı şekilde canlandırılırken; Film, 2007 yılında Venedik Film Festivali’nde Jürü Büyük Ödülü’nün sahibi oluyordu.

Walk the Line / Sınırları Aşmak (2005) – J.R Cash

Joaquin Phoenix ve Reese Witherspoon’ın başrolünde oynadığı film, Reese Witherspoon’a En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü kazandırmıştı. Country müziğinin önemli isimlerinden Johnny Cash’in yaşamının gençlik yıllarına odaklanan filmin yönetmen koltuğunda ise James Mangold oturuyordu.

Amadeus (1984) – Wolfgang Amadeus Mozart

Wolfgang Amadeus Mozart ile Antonio Salieri’nin ilişkisine odaklanan film ünlü yönetmen Milos Forman tarafından beyazperdeye aktarılıyordu. Toplamda 8 dalda Oscar ödülü kazanan film, Mozart rolündeki Tom Hulce’a Oscar adaylığı getirirken, Salieri’yi canlandıran F. Murray Abraham’a Oscar kazandırmıştı.

Sid and Nancy (1986)

Yönetmenliğini Alex Cox’un yaptığı film, Sex Pistol’ın bas gitaristi Sid Vicious ile kız arkadaşı Nancy Spungen arasındaki ilişkiyi anlatıyordu. Gary Oldman olağanüstü bir performansla Sid Vicious’u canlandırıyordu.

Last Days / Son Günler (2005) – Kurt Cobain

Gus Van Sant’ın yönettiği film, Kurt Cobain’in intihara giden son günlerinde yaşanma ihtimali olan şeyleri anlatıyordu. Kurt Cobein, Michael Pitt tarafından başarıyla canlandırılıyordu.

England Is Mine / İngiltere Benim (2017) – Morrissey

Mark Gill’in yönettiği film; Steven Patrick Morrissey’in 70’lerde Manchester’daki gençlik yıllarından,  The Smiths’i kurduğu günlere uzanan süreci başarıyla anlatıyordu.

The Doors (1991) – Jim Morrison

Müzik tarihinin en başarılı biyografik filmlerinden olan film, rock’ın felsefesini ve dönemin atmosferini seyircilere aktarmayı başarabiliyordu. Val Kilmer’ın Jim Morrison rolünde döktürdüğü The Doors’un yönetmenliğini usta yönetmen Oliver Stone yapıyordu.

Bird (1988) – Charlie Parker

Clint Eastwood’un yönetmenliğini yaptığı film, Charlie “Bird” Parker’ın hayatını ve Jazz kariyerini konu alıyordu. Filmin başrolünde Forest Whitaker oynuyordu.

La Vie en Rose / Kaldırım Serçesi (2007) – Edith Piaf

Marion Cotillard’ın etkileyici bir performansla canlandırdığı Kaldırım Serçesi, ünlü fransız şarkıcının çocukluğundan ölümüne kadar olan süreçte yaşadıklarını anlatıyordu.

Ray (2004) – Ray Charles

Başrol oyuncusu Jamie Foxx’un Ray Charles performansıyla akıllara kazanan film, oyunculukları kadar müzikleriyle de izleyenleri derinden etkiliyordu.

DAHA FAZLA