MÜSİAD: TV'de döviz fiyatları gösterilmesin

MÜSİAD: TV'de döviz fiyatları gösterilmesin

İş dünyası olarak Türk Lirası'nın ön plana çıkmasını istediklerini söyleyen MÜSİAD Ankara Başkanı Erdal, televizyonlarda alt yazı ile ve ekranlarda sabit olarak kurların gösterilmesi uygulamasından vazgeçilmesini ‘önerdi.’

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Ankara Başkanı İlhan Erdal, MÜSİAD Ankara Savunma Sanayi ve Havacılık Sektör Kurulu Başkanı Fatih Altunbaş ve diğer yönetim kurulu üyeleri 2 Ekim'de başlayacak Uluslararası Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi öncesi basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda Merkez Bankası'nın önceki gün aldığı faiz kararını ve dövizle kiralama, satışa getirilen yasaklamaları değerlendiren Erdal, iş dünyası olarak TL'nin ön plana çıkmasını istediklerini söyledi.

‘DÖVİZLE İŞİ OLAN KONUŞSUN’

Dünya gazetesinden Filiz Coşkun'un aktardığına göre, kurlar çok hareketli olduğu için işi olanın da olmayanın da dövizle ilgili konuştuğunu söyleyen Erdal, "Bunun sürekli konuşulması iş dünyasını rahatsız ediyor. Bu konuyu doğrudan dövizle işi olan konuşsun" dedi.

‘TV’LERDE DÖVİZ KURLARI GÖSTERİLMESİN’

Bir çağrı yapan Erdal, ‘çözüm’ olarak televizyonlarda alt yazı ile ve ekranlarda sabit olarak kurların gösterilmesi uygulamasından vazgeçilmesini önerdi.

Merkez Bankası'nın faizi 6.25 puan artırmasıyla birlikte, bankanın bağımsızlığı tartışmalarının gündemden düştüğüne öne süren Erdal, buna karşılık faiz oranlarının geldiği noktanın yatırım ortamını güçleştirdiğini ifade etti.

‘2023 HEDEFLERİNE ULAŞMAK İÇİN…’

Erdal, sözlerinin devamında ‘Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için katma değerli teknolojik üretim yapmak zorunda olduğunu’ söyledi.