Mülteci işçi plastik öğütücüsünde can verdi

Mülteci işçi plastik öğütücüsünde can verdi

Plastik öğütücüsünü temizlerken içine düşen işçi, başka bir işçinin onu fark etmeyip makineyi çalıştırmasıyla yaşamını yitirdi.

Adana'da bir plastik fabrikasında plastik öğütücüsünü temizlerken içine düşen Suriye uyruklu Halef Alacra (20); başka bir işçinin durumu fark edemeyip makineyi çalıştırması sonucu yaşamını yitirdi. Alınan bilgilere göre Sarıçam ilçesindeki Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan bir plastik fabrikasında gece saatlerinde meydana geldi.

BİR İŞÇİ GÖZALTINDA

20 yaşındaki Halef Alacra çalıştığı fabrikadaki plastik öğütücüsünü temizlerken bilinmeyen bir nedenle makinenin içine düştü. Arkadaşının öğütücüye düştüğünü fark etmeyen başka bir işçinin makineyi çalıştırması sonucu Alacra, yaşamını yitirdi.

İhbar üzerine olay yerine sevk edilen polis ekiplerinin yaptığı incelemenin ardından, Alacra'nın cenazesi otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'nun morguna kaldırıldı. Öğütücüyü çalıştırdığı öne sürülen ve ismi açıklanmayan işçiyi gözaltına alan polis, olayla ilgili soruşturmaya devam ediyor. (DHA)