Milli Eğitim Bakanı Selçuk: 200 yıllık meseleleri ben çözemem

Milli Eğitim Bakanı Selçuk: 200 yıllık meseleleri ben çözemem

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nda vekillere bilgi verdi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nda vekillere bakanlıkla ilgili çalışmalarıyla alakalı bilgi verdi. 

Milli Eğitim Bakanı Selçuk AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 'eğitim reformu' için güvence olduğunu söyledikten sonra "Benim gücümün yetmediği, yetki alanım içinde olmayan hususlar var. Ben haddimi ya da alanımı biliyorum. Nereye kadar neyi söyleyebileceğimi, neye gücümün yettiğinin farkındayım"dedi. Selçuk konuşmasına "Üzerinde durmadığım bazı konular var. İnanın benim güç alanım içinde olmayan konular var şu anda. 200 yıllık meseleleri benim çözmem mümkün değil" şeklinde devam etti. 

'ENSAR VAKFI İLE NASIL PROTOKOL İMZALANIYOR?'

Cumhuriyet'ten Ozan Çepni'nin haberine göre Selçuk'un sunumundan sonra CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, “Türkiye Cumhuriyeti 15 Temmuz hain darbe girişimi ile karşı karşıya kaldı. MEB buradan bir ders çıkartarak cemaat ve tarikatlarla kurduğu ilişkiye dikkat etmesi gerekmiyor mu? Yurtlarında çocuklara tecavüz edildiği mahkeme kararıyla ispatlanmış Ensar Vakfı ile Antalya il Milli Eğitim Müdürlüğü arasında bir protokol imzalanıyor. Nasıl izin veriliyor?” şeklinde bir soru sordu. CHP’li Mustafa Adıgüzel ise Tevhid-i Tedrisat Kanunu’nu anımsatarak, “Ensar Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, Hayrat Vakfı, TÜGVA, TÜRGEV ve Birlik Vakfı gibi birçok vakıfla ilişkiler var. Baskı altında kaldığınızı düşünüyor musunuz?” diye sordu. Ancak Bakan Selçuk vekillerin sorularını yanıtsız bıraktı.  

DAHA FAZLA