Milletvekili adaylarından Ege Üniversitesi işçilerine ziyaret

Milletvekili adaylarından Ege Üniversitesi işçilerine ziyaret

HDP ve CHP milletvekili adayları işten çıkarıldıkları gerekçesiyle direnen Ege Üniversitesi işçilerini ziyaret etti.

HDP’nin İstanbul milletvekili adayı Erkan Baş ve İzmir adayları Murat Çepni, Yalçın Yanık ve Can Alaygut, işten çıkarılan ve 73 gündür direnişte olan Ege Üniversitesi işçileri için DİSK tarafından Ege Üniversitesi Rektörlüğü’ne gerçekleştirilen yürüyüşe katıldı. DİSK Genel Başkanlığıdan istifa ederek CHP'den İzmir milletvekili adayı olan Kani Beko da yürüyüşe destek verdi.

Sloganlar eşliğinde yapılan yürüyüşün ardından rektörlük önünde bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

15-16 Haziran işçi direnişinin 48. Yıl dönümünün yaklaştığının hatırlatıldığı açıklamada, “15-16 Haziran 1970’te işçi sınıfı masaya vurup ‘artık yeter’ demişti. Bugün işçi sınıfı için bir kez daha ‘artık yeter’ deme günüdür. Çünkü Türkiye dünyada işçi haklarının en kötü olduğu 10 ülke arasındadır” dendi.

“24 Haziran 2018 Cumhuriyet tarihinin kader anıdır” denilen açıklamada şunlar kaydedildi:

“DİSK işçi sınıfını ve tüm halkı cumhuriyetin laiklik ve demokrasi gibi temel nitelikleriyle, ‘yurtta barış, dünyada barış gibi’ temel kurucu ilkeleriyle hukuk devletiyle ve temel yurttaşlık haklarıyla çatışan bir düzene TAMAM demeye çağırmaktadır.”

ESNAF VE YURTTAŞLAR DA ZİYARET EDİLDİ

İstanbul milletvekili adayı Erkan Baş ve İzmir adayları Murat Çepni, Yalçın Yanık ve Can Alaygut ile Bornova Naldöken Mahallesi’nde esnaf ve yurttaşları  da ziyaret etti.