Meydana 200 metre yaklaşmaları yasak

Meydana 200 metre yaklaşmaları yasak

İşlerine geri almak için Bakırköy Cumhuriyet Meydanı’nda eylem yaptıkları sırada gözaltına alınan Selvi Polat ve Nursel Tanrıverdi’nin meydana 200 metreden fazla yaklaşması yasaklandı.

 

İstanbul Bakırköy Meydanı’nda, KHK ile çalıştıkları işlerinden ihraç edildikleri için eylem yaptıkları gerekçesi ile dün gözaltına alınan Selvi Polat ve Nursel Tanrıverdi çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube’de sorguları yapılan Polat ve Tanrıverdi, sabah saatlerinde Bakırköy Adliyesi’ne getirildi.

Burada savcılık ifadeleri alınan Polat ve Tanrıverdi, “Kanuna Aykırı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Düzenleme Yönetme Bunların Hareketlerine Katılma” iddiasıyla tutuklamaya talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Bakırköy 1. Sulh Ceza Hakimliği, Polat ve Tanrıverdi’yi adli kontrol kararı koyarak, serbest bıraktı. Mahkeme, Polat ve Tanrıverdi için CMK’nın 109/3-L maddesi gereğince hakkında kamu davası açılıp savunması alınıncaya kadar, Bakırköy Cumhuriyet Meydanı’na 200 metreden fazla yaklaşmasını yasakladı.
 
AVUKAT YAMAR: KARAR SKANDAL
 
Avukat Ferdi Yamar, kararı skandal olarak değerlendirdi. Yamar, “Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmaya dönük bir karardır. Sözde OHAL’in kaldırıldığı söyleniyor ama bireylerin özgürlüklerine, yaşamlarına müdahale eden bir karardır” dedi.