Mehmet Ayvalıtaş davasında yine karar çıkmadı

Mehmet Ayvalıtaş davasında yine karar çıkmadı

Haziran Direnişi sırasında yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş'ın 19'uncu duruşması bugün görüldü. Mahkemeden yine adalet çıkmadı.

Haziran Direnişi sırasında Ümraniye'deki eylemde bir aracın çarpması sonucu yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş'ın ölümüne ilişkin davanın 19’uncu duruşması Kartal Anadolu Adliyesi’nde görüldü.

Mahkemede söz alan Ayvalıtaş ailesinin avukatı Ömer Kavilli, mahkeme heyetine “Sizler her ay düzenli maaşlarınızı alıyorsunuz ancak, Bu tarafta her gün acısı yenilenen insanların acısını azaltan bir sonuca hala gelememeniz sistemin çürümüşlüğünü gösterir.” dedi.

TUTUKLAMA İSTEMİ

Mahkemede söz alan Ayvalıtaş ailesinin Sevgi Evren Köroğlu da sanıklar Mehmet Görkem Demirbaş ve Cengiz Aytaç’ın tutuklanmasını istedi.

MAHKEMEDE İSTEMİ REDDETTİ, DAVAYI ERTELEDİ

Köroğlu’nun talebini reddeden mahkeme, davayı 28 Ocak 2019’a erteledi.

İDDİANAMEDEN...

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 2 Haziran 2013 tarihinde Ümraniye'de Gezi Parkı eylemlerine destek veren Mehmet Ayvalıtaş ve Seyit Kartal'ın da bulunduğu grubun yolu trafiğe kapattığı, şüpheli Görkem Demirbaş ve şüpheli taksi şoförü Cengiz Aktaş'ın kullandıkları araçların fren yapmalarına rağmen çarpıştıkları, Mehmet Ayvalıtaş'ın aracın altında kalarak yaşamını yitirdiği belirtiliyor.

İddianamede, şüpheliler Demirbaş ve Aktaş için, "Taksirle ölüme neden olmak" suçundan 3 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.