MEB'den Skandal 'Solcular Şeytandır' Tavsiyesi

MEB'den Skandal 'Solcular Şeytandır' Tavsiyesi

MEB'de, en tepedeki isim değişmişse de zihniyette bir değişim olmadığı bir kez daha ortaya çıktı.

İleri Haber

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açıklanan örnek kitap ve film listesinde bir skandala imza atıldı.

Listede, gerici yazar Sezai Karakoç'a ait ve içerisinde "Kur’an da sağcılar Allah topluluğudur, solcular da şeytan topluluğu olarak vasıflandırılmıştır” ifadeleri geçen “Diriliş Neslinin Amentüsü’ isimli kitaba yer verildi.

DAHA ÖNCE OKULLARDA DAĞITILMIŞTI

Listedeki iki Sezai Karakoç kitabından biri olan "Diriliş Neslinin Amentüsü", Ocak ayında proje okullarda dağıtılmış ve bu olay tepki tolamıştı.

'ADINA KİTAP BİLE DEMEKTEN İMTİNA ETTİĞİMİZ...'

Kitabın MEB tarafından önerilenler listesinde yer verilmesiyle ilgili Eğitim İş tarafından yapılan açıklamada, "adına kitap bile demekten imtina ettiğimiz" diye bahsedilen"Diriliş Neslinin Amentüsü'nün" birçok faşist söylem ve tehlikeli manipülasyonlar içerdiği belirtildi. 

LAİK EĞİTİME AYKIRI

"Kitabın, laik eğitim sistemine aykırı biçimde hâlâ eğitime iliştirilmeye çalışılması, her şeyden önce bulunduğumuz çağa karşı bir ayıptır." denilen açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı:

"Eğitim İş olarak konunun takipçisi olacağımızın altını çiziyor, Bakanlığa bu listeyi laik eğitim sistemine uygun biçimde güncellemesi çağrısında bulunuyoruz.

Eğitim politikalarını belirleyenler, bilimden uzak, dogmatik, tektipleştirici, kutuplaştırıcı yöntem ve isimlere sarıldıklarında ne olduğunu, Türkiye’nin giderek düşen eğitim kalitesine bakıp görmeyi artık öğrenmelidir.

MEB'E TAVSİYE

Bu skandal, ayrıştırıcı kitapların da bulunduğu tavsiye listesine karşı, Eğitim İş olarak biz de Bakanlığa bir okuma tavsiyesinde bulunuyoruz.

En başta Nazım Hikmet’i okuyunuz. Her şiirini, tekrar tekrar... En çok da şu eserini:

'Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür

ve bir orman gibi kardeşçesine,

bu hasret bizim...'"

DAHA FAZLA