Marmaris'te 'Yunuslara özgürlük' eylemi

Marmaris'te 'Yunuslara özgürlük' eylemi

Çocuklara terapi hizmeti verdiği belirtilen bir merkezde yunusların esir alındığını dile getiren Marmarisliler, merkezin kapatılmasını talep etti.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, yunuslarla çocuklara terapi hizmeti veren bir merkezdeki hayvanların sağlıksız ve uygun olmayan koşullarda yaşadığını söyleyen hayvanseverler, merkezin kapatılması için eylem yaptı.

'Yunuslara özgürlük', 'Yunus zindanları istemiyoruz' ve 'Yunus katliamına dur' yazılı dövizler taşıyan Muğla Doğa ve Hayvan Hakları Platformu üyeleri, İlçe merkezine 7 kilometre mesafedeki, 5 yıldızlı bir otelin önünde denize kurulu parkta yunusların sağlıksız ve uygun olmayan koşullarda yaşadığını dile getirerek, kapatılmasını talep etti.

'YUNUSLARIN YAŞAM ALANI DENİZLERDİR'

Platform adına açıklama yapan İçmeler Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Semin Biter, "Bu yunuslar burada terapi adı altında esir alınmış ve uygun olmayan ortamlarda sağlıksız yaşıyorlar. Bu zeki hayvanların günde 40-50 kilometre yüzmesi gerekiyor. Ne yazık ki denize kurulan demir kafeslerle çevrili platformlarda esir alınmışlar ve uygun olmayan ortamlarda sağlıksız yaşamaya mecbur bırakılmaktalar. Sürekli güneşe maruz kalarak yüzeylerinde yaralar oluşan, demir kafesler içinde çeşitli virüsler kapan yunuslar, ticari olarak görülmektedir. Yunusların yaşayacakları alanlar denizlerdir, demir kafesler ardında tutsak tutulamazlar. Bu yunus terapi merkezinin kapatılması için haftada bir toplanarak eylemlerimizi sürdüreceğiz" dedi.

DAHA FAZLA