Maduro'dan darbe girişiminden sonra ilk açıklama

Maduro'dan darbe girişiminden sonra ilk açıklama

Venezuala'da ABD destekli bir grup asker tarafından yapılan darbe girişimi Ulusal Bolivarcı Silahı Güçleri tarafından bastırılmıştı. Darbe girişiminin ardından Devlet Başkanı Nicolas Maduro ilk kez açıklama yaptı.

Venezuela'da bir grup asker darbe girişiminde bulunmuştu, darbeci askerler, Ulusal Bolivarcı Silahlı Güçleri tarafından bastırılmıştı. Devlet Başkanı Maduro darbe girişiminden sonra katıldığı bir televizyon programında ilk kez konuştu.  
Maduro 'paralı askerler' olarak adlandırdığı 20 dolayında silahlı kişinin Paramacay üssüne saldırdığını ve saldırganların silah deposuna girmeyi başardıklarını söyledi. Katıldığı televizyon programında açıklamalar yapan Maduro, "Bu ordumuza karşı yapılmış bir terörist girişimdir" dedi. İsyancıların 'Miami' ve Kolombiya tarafından finanse edildiklerini ifade etti. 
Devlet Başkanı Maduro saldırıya ordudan ihraç edildikten sonra izini kaybettiren Yüzbaşı Juan Caguaripano'nun elebaşılık ettiğini ve ABD'nin himayesinde olduğunu öne sürdüğü bu şahsın son zamanlarda Miami, Panama ve Kolombiya'ya gittiğini söyledi.