Maduro seçimlerin ardından zaferi kutladı: Halkın elleriyle geldi 

Maduro seçimlerin ardından zaferi kutladı: Halkın elleriyle geldi 

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro  Venezuela'da Ulusal Kurucu Meclis seçiminin başarılı bir şekilde gerçekleştirilemsinin ardından  ‘zafer halkın elleriyle geldi’ açıklamasında bulundu.

Venezuela'da yaşanan politik krizden çıkışın en önemli adımı olarak görülen Ulusal Kurucu Meclis seçimi dün gerçekleştirildi.Seçimleri mevcut başkan Nicolas Maduro'nun Birleşik Sosyalist Parti'si (PSUV) kazandı. 

 Ulusal Seçim Konseyi, seçim işleminin oy kullanma merkezlerinin yüzde 94'ünde gerçekleştirildiğini duyurdu. 

Maduro seçimin ardından yaptığı zafer konuşmasında "Devrimin seçim tarihindeki en yüksek katılım. Herkes bunu görmeli ve duymalı" dedi.                  

Bu yüksek katılım sayesinde seçimlerin çok büyük bir meşruiyete dayandığını söyleyen Maduro "Bu yalnızca bir seçim değildi, meşruiyete sahipti; halkın, dışarıda savaş olmasına rağmen 'barış ve sakinlik istiyoruz' diyerek oy vermesi kahramancaydı” dedi.

Maduro, kurucu meclisle birlikte bir diyalog ve uzlaşı ortamının başlayacağını yineleyerek, "İki haftadır muhalefete seçimlere katılmalarını söylüyoruz. Ama kabul etmediler" diye konuştu.

Madura ayrıca "Kurucu meclis, samimiyetle barışı isteyen Venezuelalılar için gereken barış ortamını sağlayacak" ifadelerini kullandı.