Lise kitabında çarşaf propagandası, kadına sokağa çıkma izni!

Lise kitabında çarşaf propagandası, kadına sokağa çıkma izni!

Lise din dersleri ve İmam Hatip liselerinde okutulan ders kitaplarında Suudlar referans gösterildi, medeni kanun yok sayıldı. Kadın toplumun dışına itildi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu yıl uygulamaya koyduğu yeni müfredatta; lise din dersleri ve imam hatip okullarındaki meslek dersleri diye bilinen Fıkıh, Kelam, Akaid ve Temel Dini Bilgiler adındaki ders içeriklerinde kız ve erkek çocuklarının yan yana konuşmaması, çarşaflı tesettür tarifleri ve kadın düşmanı birçok söylem tespit edildi.

Müfredatta yer alan bilgilere göre kadınlar; sosyal yaşamın tamamen dışına itilerek, sokağa çıkması rızaya tabi tutuldu, kadınlar ancak evlilikle varolabilen bir konuma getirildi.

Bilimsel gerçekler gözardı edilerek insanlığın Adem'den başladığı öne sürüldü, biyoloji müfredatından kaldırılan evrim bilgisi burada da yok sayıldı.

Akaid kitabında, 'kâfir olma özellikleri' sayılırken İslamcılığın propagandası ve simgesi haline getirilen ‘tesettür‘ konusu adeta imanın yedinci şartı gibi gösteriliyor, ‘tesettüre iman’ anlamına gelecek “Mesela namaz ve tesettürün farz olduğunu inkâr eden… kimse kâfirdir” ifadesi ve kullanılan görsellerin çarşaflı kadınlar olmasıyla tesettür ve çarşaf propagandası yapıldı.

Ayrıca kitabın kaynakları Suudi Arabistan'ın hükümlerine bağlanarak; “Süt Akrabalığı” konusunda fetva makamı, yani karar verme mercii olarak Suudi Arabistan’ın Cidde şehrinde toplanan Fıkıh Akademisi’nin verdiği hükmün geçerliliği ve yetkinliği savunuldu.

Cumhuriyet'te yayınlanan yazı dizisinde incelenen kitap içeriklerinden bazı ayet ve hadisler şöyle:

- “Yüce Allah insanları Hz. Âdem (a.s.) ve eşi Hz. Havva’nın çocukları olarak yaratmış ve onları çeşitli kavimlere ve kabilelere ayırmıştır.”

FLÖRT YASAK, EVLİLİK DIŞI İLİŞKİ ZİNA!

- "Aile kurumu için en büyük tehdit şüphesiz evlilik dışı ilişkilerdir. İslam, aile kurumunu tehdit eden evlilik dışı ilişkileri ve bunlara götüren yolları yasaklamıştır. Toplumda aile kurumunu tehdit eden evlilik dışı ilişkilerin başında zina gelmektedir. Kuranıkerim “Zinaya yaklaşmayın. Çünkü o, son derece çirkin bir iştir ve çok kötü bir yoldur” 

- “Sakın ola ki, sağlıklı kadın erkek ilişkisine (sevgili olmak, karşı cins ile oturup kalkmak ve gezmek vb.) girişmeyin” 

KADINLAR YALNIZCA YANINDA BİRİ OLURSA ERKEKLERLE OTURABİLİR!

- (Evlilik için) “Buna göre taraflar, yanlarında üçüncü bir şahsın-tercihen kızın bir yakını- bulunması kaydıyla bir araya gelebilir, birbirlerini görüp konuşabilirler.” 

- "Nikâh benim sünnetimdir. Kim benim sünnetimden yüz çevirirse (evlenmezse) benden değildir "

MEDENİ KANUN YOK SAYILDI: KADIN KENDİ BAŞINA EVLİLİK, BOŞANMA KARARI VEREMEZ!

- “Evlenmede velinin söz sahibi olması (velayet). Kadının velisi; babası, dedesi, abisi vs. olabilir.”

EVİN REİSİ: ERKEKTİR, İSTERSE ÇOK EŞLİ OLABİLİR

-  “İslam hukukuna göre dinen evin reisi kabul edilen erkeğin ailenin tüm fertlerinin geçim masraflarını üstlenmesidir” ve “Ailede, bütün masraflar kocaya aittir. Kocanın zengin veya fakir olması hükmü değiştirmez. Nafakanın kapsamına yiyecek, içecek, tedavi, ilaç ve bazı durumlarda hizmetçi masrafları girer. Mesken temini ve tefrişi de kocaya aittir."

-  “Bir adam aynı anda kadının teyze, hâlâ ve kız kardeşi ile evli olamaz” 

DAHA FAZLA