LGBTİ aktivisti öldürüldü: Medya 'soyguncu' dedi!

LGBTİ aktivisti öldürüldü: Medya 'soyguncu' dedi!

LGBTİ aktivisti Zak Kostopoulos Atina’da linç edilerek öldürüldü. Kostopoulos'un hırsızlık yaptığı iddiasına tepki gösteren insan hakları savunucuları, olayın perde arkasına dair görüntüleri ortaya çıkardı.

Yunanistan'ın Atina kentindeki bir kuyumcuda LGBTİ aktivisti Zak Kostopoulos hırsızlık yaptığı iddiasıyla linç edilerek öldürüldü. Ancak ana akım medyanın , “hırsızlık yaparken oldu” diye servis etmeye çalıştığı ölüm haberinin aslı, insan hakları savunucularının ortaya çıkardığı görüntülerle ortaya çıkarıldı. 

ANA AKIM MEDYA LİNCİ AKLAMAYA ÇALIŞTI

Gazete Duvar’dan Nikolaos Stelya’nın haberine göre saldırı, Atina’nın merkezindeki Omonoia Meydanı yakınlarında bulunan Glastonos sokağında yaşandı. Medyada ilk olarak yer alan haberlerde, hırsızlık için bir kuyumcuya giren bir gencin, dükkanın güvenlik mekanizmasının devreye girmesi sonucu dükkânda kilitli kaldığı iddia edildi. Buna göre genç, yangın söndürme tüpüyle vitrin camını kırıp kendini dışarı attığı belirtilerek, dışarı çıktığı sırada iki kişi tarafından dövüldü ve polisin göz altına aldığı genç hastanede can verdi.

ANA AKIM MEDYANIN İDDİASINI GÖRÜNTÜLER ÇÜRÜTTÜ

Ancak Kostopoulos’un yakınları ve dostları Yunanistan medyasındaki “hırsızlık” iddialarının ardından elde ettikleri video görüntülerini yayınladı. İlgili videoları internet üzerinden kamuoyuyla paylaşan aktivistler, Kostopoulos’un geçmişte de saldırılara maruz kaldığını, LGBTİ hakları konusundaki azimli duruşuyla birçok kesimde rahatsızlık yarattığını vurguladı.

 

Görüntülerde, Kostopoulos arkadaşlarıyla beraber oturduğu bir kafede bazı şahısların saldırısına uğruyor. Saldırıdan kurtulmak için kendisini kuyumcunun içerisine atıyor. Ancak bu sırada kuyumcunun sahibi yakındaki bir başka dükkana gitmiş olduğu için bir süre sonra otomatik güvenlik sistemi devreye giriyor ve dükkanda yalnız olan Kostopoulos kilitli kalıyor. Görüntülerden duruma şaşırdığı belli oluyor, bir süre ne yapacağını bilemiyor; dükkânın önünde saldırganlar toplanmaya başlarken durumun tehlikeli bir hal almaya başladığını anlıyor. Yangın tüpünü kullanarak can havliyle kendisini dükkanın vitrininden dışarı attığında, dükkan sahibiyle bazı şahısların tekmelerine ve saldırısına maruz kalıyor. Ve bu saldırılar sonrasında hayatını kaybediyor.

DAHA FAZLA