Lavrov'dan ABD'nin Venezuela'ya askeri müdahale tehditlerine cevap: Böyle bir senaryoya ihtimal vermek istemem

Lavrov'dan ABD'nin Venezuela'ya askeri müdahale tehditlerine cevap: Böyle bir senaryoya ihtimal vermek istemem

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD’nin Venezuela’ya yönelik askeri müdahalede bulunma tehdidi üzerine konuştu.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD’nin Venezuela’ya yönelik askeri müdahalede bulunma tehditleri üzerine konuştu. 

Rus Zvezda televizyonuna konuşan Lavrov, ABD'nin Venezuela'ya yönelik askeri müdahalede bulunma ve bu zeminde Moskova ve Washington'un bölgede karşı karşıya gelme gibi bir senaryoya ihtimal vermek istemediğini kaydetti. "Böyle bir senaryoya ihtimal vermek istemem. Washington'un şimdilik Venezuela ile ilgili çizgisinin nasıl bir hal aldığını sonuna kadar anlayamadığından eminim" diyen Rus Dışişleri Bakanı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şimdi Amerikalılar tüm seçeneklerin masada olduğunu söylemeye devam ederken, askeri bir maceranın sonuçlarını yanlış hesapladıklarından hiç şüphem yok. Latin Amerika'dan onlara destek çıkan biri olmaz (anladığım kadarıyla 1-2 ülkeden bunu yapmalarını bekliyorlar)."

Sputnik'te yer alan habere göre, Latin Amerikalıların kendileriyle onur duyduklarını söyleyen Lavrov, bu nedenle herhangi bir askeri maceranın, bölgedeki ülkelerin ezici bir çoğunluğunun Venezuela'daki rejim değişikliği çizgisini desteklemekten geri adım atacaklarını, zira böyle bir adımın tümü için meydan okuma olacağını vurguladı.