Kriz Büyüyor: 14 Basılı Gazete Bugün Çıkamadı

Kriz Büyüyor: 14 Basılı Gazete Bugün Çıkamadı

Kağıdın ithal edilmek zorunda bırakılmasıyla döviz kurunun artışından en çok etkilenen kurumların başında yayınevleri ve gazeteler geldi.

Kağıt fiyatlarındaki artış sonrası krize giren gazete ve dergilerden gelen fiyat artırımı haberlerine bir yenisi daha eklendi.

İzmir'de yayıncılık yapan 7 yerel gazete, bundan sonra pazar günleri çıkmama kararı aldı.

Halktv'nin haberine göre, aralarında İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ne ait 9 Eylül, Ege Telgraf, Haber Ekspres, Yenigün, İlk Ses, Yeni Bakış ve Ticaret’in de bulunduğu gazetelerin bundan böyle Pazar günleri okuyucularıyla buluşamayacakları bildirildi.

9 Eylül Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Attilâ yaptığı açıklamada, “Ekonomik sıkıntılar, döviz kurundaki artış ve ve gazete kağıdı ithalatındaki zorluklar yüzünden artık pazar günleri yayımlanmayacaklarını” söyledi. 

SAKARYA'DA DA 7 GAZETE PAZAR GÜNLERİ ÇIKMAYACAK

Sakarya’da günlük yayınlanan 7 yerel gazete de maliyetleri düşürmek için pazar günü yayına çıkmama kararı aldı. Sakarya Gazeteciler Birliği Derneği Başkanı Zeki Aydıntepe yaptığı açıklama ile "Genel piyasa koşullarının yarattığı olumsuzluktan dolayı bu kararı almış bulunuyoruz" dedi.

DAHA FAZLA