Köylüler JES Şirketini Ablukaya Aldı

Köylüler JES Şirketini Ablukaya Aldı

Köylülerin JES' karşı mücadelesi devam ediyor. Kadınlar,şirketi ve İl Tarım Müdürlüğü yetkililerini köye sokmadılar.

İzmir’in Tire ilçesine bağlı Başköy’de incir ve zeytin bahçelerine yapılmak istenen Jeotermal Enerji Santrali’ne (JES) karşı direnmeye devam ediyorlar. Köylüler dün (29 Ağustos) de şirketin genel müdürü ve Tarım İl Müdürlüğü yetkililerini köylerine sokmadılar.

KÖYLÜLER ŞİRKETİ ABLUKAYA ALDI

Dün Pozitif Enerji Ltd.Şti.’nin aracıyla JES yapılmak istenen yere gelen Tire Tarım İl Müdürlüğü’nden iki görevli ve beraberindeki şirket Genel Müdürü Özgür Konuşlu yüzlerce köylü tarafından ablukaya alındı.

ŞİRKETİN GENEL MÜDÜRÜ KENDİNİ “ŞOFÖR” OLARAK TANITTI

Evrensel’in haberine göre 29 Ağustos’ta başlayan ve yaklaşık üç saat süren olaylarda köylü kadınlar tarafından ablukaya alınan şirketin genel müdürü kendisini “şirket şoförü” olarak tanıtmak zorunda kaldı. Köylü kadınlar şirket sorumlusunun gelip kendileriyle görüşünceye kadar gelenleri bırakmayacaklarını söylediler.

ELLERİ BOŞ AYRILMAK ZORUNDA KALDILAR

İlçe jandarma komutanının araya girmesi ve şirketin kurucu ortağı Cihan Çanakçı’nın 31 Ağustos Cuma günü köye gelip, köylülerin bizzat hazırlayacağı bir tutanağa imza atmaya söz vermesi üzerine köylüler alıkoydukları kişileri serbest bıraktıktan sonra dağıldılar. 

Şirket müdürü ve Tarım İl Müdürlüğü görevlileri köylülerin engellemesi karşısında keşif yapmadan tesisin kurulması düşünülen alandan elleri boş ayrıldılar.
 

DAHA FAZLA