Köylüler Direndi, Jandarma Geri Çekildi

Köylüler Direndi, Jandarma Geri Çekildi

Enerji santraline direnen köylüler saldırıdan korkmadıklarını söylediler.

Bursa’nın Karaağız Köyü’nde biyokütle enerji santrali inşaatı için malzeme taşıyan TIR’ların geçişine engellemek için bir buçuk aydır köy yolunda gece gündüz nöbet tutan köylülere jandarma saldırdı. 

Sendika.Org’un haberine göre,bugün (13 Temmuz) sabah saatlerinde köye gelen jandarma ekipleri, santral inşaatının başlaması için köylüleri yoldan uzaklaştırmak istedi. Köylülerin geri adım atmaması üzerine yaşanan jandarma saldırısı sonrası bazı köylüler fenalaştı.

‘KÖYLÜLERİN KARARLI TAVRI SONUCU JANDARMA GERİ ÇEKİLDİ’

“Biz joptan da korkmuyoruz, askerden de korkmuyoruz, polisten de korkmuyoruz” diyen köylülerin geri adım atmaması üzerine jandarma, enerji santralinin inşaatının başlaması için tekrar geleceklerini belirterek geri çekildi.

‘SONUNA KADAR DİRENECEĞİZ’

Jandarmanın çekilmesinin ardından köy çevresinden ve Bursa’dan köylülere destek olmak için gelenlerle birlikte nöbet devam etti.

Köylüler, “Sonuna kadar direneceğiz” sloganları attı.

NE OLMUŞTU?

Karaağızlılar biyokütle enerji santralinin inşaatı için gelen iş makinelerinin geçişini engellemek için köy yolunda nöbet tutmaya başlamışlardı. Köylülerin gece gündüz nöbete devam etmesi üzerine iş makineleri bölgeyi terk etmişti. Bir buçuk aydır nöbet tutan köylüleri ikna etmek için 11 Temmuz’da, santralin yapımına onay veren ÇED raporunu veren devlet kurumlarından temsilciler köye gelip halkla konuşmuştu. Ancak görüşme ÇED raporunu verenlerin, neye onay verdiklerini bile bilmediği ortaya çıkmıştı.

BİYOKÜTLE ENERJİSİ NEDİR?

Tarım atıkları, orman sektörü organik atıkları, hayvansal atıklar(mezbaha atıkları, dışkı, vb) veya şehir atık sularının oksijensiz ortamda çürütülerek; çeşitli su bitkileri gibi canlı (biyolojik) kaynaklar yolu ile elde edilen yakıta Biyogaz, bu enerji türüne Biyokütle Enerjisi (biomass) denilmektedir. Kısaca organik maddelerden çeşitli yollarla elde edilen enerji, biyokütle enerjisidir.
 

DAHA FAZLA