Köprüde linç edilen askerlerin yeni görüntüleri yayınlandı

Köprüde linç edilen askerlerin yeni görüntüleri yayınlandı

16 Temmuz sabah saat 06.00’ya ait yeni görüntüler darbe girişimi sabahı Boğaz köprüsünde silahsız askerlere ne olduğu net bir şekilde görülüyor.

15 Temmuz darbe girişiminin sabahında Boğaz Köprüsü'ndeki mobese kameralarına ait askerlerin linç edildiğini kanıtlayan görüntüler ilk defa ARTI TV’de Erk Acarer'in sunduğu 'Haber Peşinde' programında yayınlandı. 9 numaralı mobesenin kayıtları askerlerin linç edilmedikleri iddialarının gerçeği yansıtmadığını gösteriyor. Hükümete yakın medya organlarında daha önce çıkan haberlerde askerlerin 'linç edilmediği' öne sürülmüştü.

Artı Gerçek'in haberine göre, ilk kez yayınlanan görüntülerde Boğaz köprüsü gişelerine yakın bir noktada 3 askeri tankın olduğu görülüyor. 9 numaralı mobese kamerasına ait olduğu belirtilen görüntülerde sabah saat 06.20’de askerlerin bir tankın etrafında toplandıkları ve daha sonra silahlarını bırakarak geri çekildikleri görülüyor. Görüntülerde daha sonra sayıları 200’den fazla olan kalabalık bir grubun askerler doğru koştuğu anlar var. 

4.30 DAKİKADA LİNÇ

Arbede sırasında askerler bir süre kalabalığın arasında görünmüyor. Görüntülerde yaklaşık 4:30 dakika sonrasında yerde bir askerin hareketsiz yattığı ve sonrasında ise sürüklendiği görülüyor. Tam o esnada başka bir askerin daha yerde kıpırtısızı yattığı görülüyor. İlerleyen dakikalardaki görüntülerde ise elleri bağlı bir şekilde yerde sürüklenen askerlere kalabalığın kamalar, kemerler, tekme ve tokatlar ile saldırdığı anlar var. Sesli olan görüntülerde kime ait olduğu anlaşılmayan bir sesin "4 tanesini öldürdük" dediği duyuluyor. Görüntülerde olayın 20 dakikadan fazla sürdüğü anlaşılıyor.

'YAKINDAN BAKINCA KARDEŞİM OLDUĞU GÖRÜLÜYOR'

Medyanın linç olmadığı iddialarının bu görüntüler ile yalanlandığına dikkat çeken Tekin, 2 yıl boyunca yaşadıklarını ise, "Yerde yatan askerlerden biri kardeşim diğeri de Ragıp Enes Kaplan isimli Hava Harp Okulu askeri öğrencisi. Elimde daha uzun kayıtlar var farklı açılardan incelediğim görüntülerde her şey net olarak görülüyor. Görüntüleri yakınlaştırdığımda kardeşimin yüzünü görüyorum." şeklinde anlattı.

Polisin olaya müdahale edemediğini belirten Tekin, yakından incelediğinde bir polisin toma aracına giderek su sıkılması talimatını verdiğini ancak bunun linçten sonra olduğunu belirtti. Tekin, “Görüntülerde 7 polis var ancak grup 200’den fazla. Tedirginliklerini anlıyorum ama neden tazyikli su en başta sıkılmıyor" dedi. 

Murat'ın ablası isimli Twitter hesabına sürekli saldırı yapıldığını tehdit ve hakaretlere uğradığını belirtti. Elindeki görüntülerde duyulan seslerden öldürülen asker sayının 8 olduğunu belirten Tekin, “Elimizde imzalı mühürlü Adli Tıp Kurumun verdiği otopsi raporları var. Ancak mahkeme bunların doğru olmadığını iddia ediyor.  Savcılık ve mahkeme dosyamıza bakmıyor. Avukatımız 'hainin avukatı' denilerek darp ediliyor. Askerlerin silahlarına ait balistik raporları da temiz, yani askerler iddia edildiği gibi halka ateş açmamış. Zaten bu askerler öğrenci ve kendilerine verilen emir yüzünden oradalar” ifadelerini kullandı.