'Koltuk değneği' AKP'ye kırgın: Büyük üzüntü duyuyoruz

'Koltuk değneği' AKP'ye kırgın: Büyük üzüntü duyuyoruz

Saray ittifakının yerel seçimde de geçerli olup olmayacağına ilişkin AKP Sözcüsü Çelik'in söyledikleri MHP'lileri hayal kırıklığına uğrattı.

Her kritik dönemeçte AKP’ye koltuk değneği olan MHP’de yerel seçim endişesi başladı. Konuyla ilgili konuşan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan bu konuda parti olarak AKP’ye kırgınlıklarını dile getirdi.

24 Haziran seçimlerine ‘Cumhur İttifakı’ adı altında birlikte girdikleri AKP’nin Sözcüsü Ömer Çelik tarafından yapılan “AK Parti her yerde seçimlere girecektir. Her ilçede aday çıkaracak şekilde partimiz çalışmalarını yürütüyor. AK Parti'nin bir yerde seçime girmemesi söz konusu değil” açıklamasına çok üzüldüklerini belirten Adan şunları söyledi:

‘TAM KAVRAYAMAMIŞLAR’

“Cumhur İttifakı’nın üzülerek söylüyorum bazı Adalet ve Kalkınma Partisi yöneticileri tarafından tam kavranmadığı noktasında endişelerimiz var. Zaman zaman partilerini bağlamamakla birlikte yaptıkları açıklamalarla Cumhur İttifakı’nı kavrayamadıklarını görüyoruz. Bundan dolayı büyük üzüntü duyduğumuzu ifade etmek isterim.”

‘AKILLARINA GELDİĞİ GİBİ KONUŞUYORLAR’

AKP’li Numan Kurtulmuş’a da tepki gösteren Adan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“MHP’nin ne söylediğini kavrayarak açıklama yapmalarında fayda var. Sadece Ömer Çelik’in değil, zaman zaman Numan Kurtulmuş’un da yaptığı açıklamalar var. Akıllarına geldiği gibi konuşmaları son derece yanlış."