Kolera alarmı: 11 ölü

Kolera alarmı: 11 ölü

Batı Afrika ülkesi Nijerya'da yaşanan kolera salgını nedeniyle son bir haftada 11 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Nijerya Katsina Eyalet Kamu Sağlığı Direktörü Mariatu Usman, gazetecilere yaptığı açıklamada, eyalete bağlı Funtua ve Kusada bölgelerinde son bir haftada 11 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti.

Eyalete bağlı 6 bölgede son 4 günde 132 vaka tespit edildiğini ifade eden Usman, salgının görüldüğü bölgelerde ücretsiz tedaviye başlandığını söyledi.

Ülkede son iki ayda 426 kolera vakası tespit edilmiş, 56 kişi yaşamını yitirmişti. 

Nijerya'da temiz içme suyunun kısıtlı olduğu bölgelerde sık sık kolera salgını görülüyor. Söz konusu bölgelerdeki halk, içme suyu ihtiyacını hayvanların da kullandığı sulardan karşılıyor.

KOLERA HASTALIĞI NEDİR?

Kolera; vibrio kolera adlı bakterilerin insanların ince bağırsaklarında parazitlenmeleriyle gelişen bir bulaşıcı hastalıktır.
Kolera hastalığının oluşmasında ve yaygınlaşmasında en önemli nokta çevresel faktörlerdir. Çevre koşullarının iyileştirilmesi ve temizlik hastalığın tedavisinde önemli rol oynar. Aynı zaman da hastalığın yerleşik olduğu bölgelerde yalnız kaynamış su ve pişmiş yemek yenmelidir. En etkili ve önemli tedbir ise aşı olmaktır.

 

DAHA FAZLA