Kleopatra Koyu 29 yıllığına özel şirkete tahsis edildi

Kleopatra Koyu 29 yıllığına özel şirkete tahsis edildi

Tabiat parkı ilan edilerek yapılaşmaya açılan Antalya’daki Kleopatra Koyu’nun 29 yıllığına özel şirkete tahsis edilmesine vatandaşlar tepki gösterdi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından önce mesire yeri ardından da tabiat parkı ilan edilerek yapılaşmaya açılan Antalya Kemer’deki Kleopatra Koyu 29 yıllığına özel bir şirkete tahsis edilmesi Antalyalıları ayağa kaldırdı. 

Antalya’nın Kemer ilçesine bağlı Tekirova Mahallesi Tabiat Parkı sınırları içerisindeki Kleopatra Koyu 2015 yılında tahsis edilmek üzere ihaleye çıkmıştı.İhaleyi kazanan firmanın geri çekilmesinin ardından koy, 30 Mayıs’ta yapılan ihaleyle üç firmanın oluşturduğu ortaklığa kiralandı.

İhaleyi, Sembol İnşaat ve Turizm şirketi ile Teknik Katı Atık ve Tekirova Kurumsal Turizm Otelcilik A.Ş.’nin oluşturduğu ortak girişim grubu kazandı.

Odatv’den Yusuf Yavuz’un haberine göre, Sembol İnşaat şirketi, Rixos Oteller zincirinin sahibi Fettah Tamince’nin de yöneticisi olduğu bir şirket olarak biliniyor.

‘İHALEDEN HABERİMİZ YOK’

Rixos Otel yetkilileri tarafından yapılan açıklamada iddialar yalanlayarak şunlar dendi:

“Fettah Tamince’ye ait Sembol İnşaat ve turizm şirketinin, adı geçen ihaleden haberi olmadığı gibi ihaleyle ilgili bir teşebbüsü de olmamıştır. Bu noktada, ihaleyi alması gibi bir durum da söz konusu olamaz. Yapılan haber gerçekleri yansıtmamaktadır. Yukarıdaki açıklamalar doğrultusunda sorumlu gazeteciliğin de bir gereği olduğuna inandığımız duyarlılık ve hassasiyeti haber anlayışınıza yansıtacağınızdan kuşku duymuyoruz. Bu nedenle kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına gerekli düzeltmelerin yapılmasını rica ediyoruz.”

‘5 YILDIZLI OTEL YAPILMAYACAK’

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Orman ve Su İşleri Bakanlığı 6. Bölge Müdürlüğü yetkilisi ise kira bedelinin yıllık 505 bin lira olduğunu belirterek 5 yıldızlı otel yapılmayacağını öne sürdü:

“Tekirova Tabiat Parkı’nın gelişme planına göre Kemer Belediyesi ve yöredeki ilgi gruplarının ortak görüşleri doğrultusunda bu alan işletilecek. Ayrıca burada 5 yıldızlı otel yapılmayacak. Kesinlikle öyle bir şey yok. Gelişim planına göre yörenin tarihi ve doğal çevresiyle uyumlu, yöresel mimariyle bağlantılı ve tamamlayıcı nitelikte olacak. Bu yapılar yerel mimariyle ters düşmeyecek. Uygulamalarda yöresel mimari malzemesi kullanılacak, tabii ortamın bozulmaması için gerekli tedbirler alınmıştır.

BAKANLIK YETKİLİSİ SEMBOL İNŞAATI DOĞRULADI

Yetkili “Sembol İnşaat’ın ihaleyi alan firmalar arasında olduğu doğrudur” diyerek, “Ancak firmanın kime ait olduğunu bilmiyorum. Ben Fettah Tamince’yi tanımam. Adını ihaleyle ilgili haberde gördüm. Doğrudur. Olabilir” ifadelerini kullandı.

ÇEVRECİLER EYLEMDE

Çevreciler ve vatandaşlar karara tepki göstererek bir eylem düzenledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Kemer Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Gül, CHP, İYİ Parti ve HDP milletvekili adaylarıyla sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, turizmciler, muhtarlar ve vatandaştan oluşan grup, tahsisin iptal edilerek tekrar halkın kullanımına açılmasını istedi.

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, “Bugün Kemer’in akciğerlerini kurtarmak için doğaseverlerle buraya geldik. Bu yanlıştan dönülmesini istiyoruz. Halkla beraberiz. Belediye olarak her şeyi yapacağız. Burası çünkü belediye sınırları içerisinde yer alıyor” dedi.

DAHA FAZLA