Kızılcaköylüler JES'e direniyor

Kızılcaköylüler JES'e direniyor

Kızılcaköye'e kurulmak istenen JES'e karşı bölge halkının mücadelesi devam ederken şirket yetkilileri devreye Jandarmayı soktu. Şirket yetkilileri ve halk arasında yaşanan arbedede 3 kadın yaralandı.

Aydın’ın İncirliova ilçesinde bulunan Kızılcaköy’e kurulmak istenen jeotermal enerji santrali (JES)'e karşı halkın mücadelesi devam ediyor. JES’e direnen yurttaşlar, “Sonuna kadar buradayız, mücadele edeceğiz. Her gün ölmektense, bir gün ölürüz. Ama buraya jeotermal enerji kurdurmayacağız” diyor.

Daha önce şirket yetkililerin Jandarma eşliğinde girmeye çalıştığı köyde, yetkililer ve halk arasında çıkan arbedede 3 kadın yaralanmıştı. 

Bölge halkına yönelik tehdit ve saldırılar bugün de devam etti.

Köylerine JES yaptırmamaya kararlı olan halk, gelen TOMA'yı "Yetmez, savaş uçaklarını da göndersinler" diyerek karşıladı.

Polisin TOMA ve gaz bombasıyla saldırdığı köylülerden fenalaşarak hastaneye kaldırılanlar oldu.

NE OMUŞTU?

JES’e ilişkin ÇED süreci, geçen haftalarda başlamış ve Dereağzı Köyü’nde ÇED toplantısı yapılmıştı. JES projesi kapsamında incir bahçeleri ve birinci sınıf tarım arazilerinde kuyular açılacak.

Kurulması planlanan santral, JES’lerin kuşattığı Aydın’ın içme suyunu karşılayan İkizdere Barajı’na da çok yakın mesafede. Kızılcaköy’de köylüler, kurdukları çadırda haftalarda santrala karşı nöbet tutuyordu.

DAHA FAZLA