Kız çocuklara türban, erkeklere imam kıyafeti giydirdiler

Kız çocuklara türban, erkeklere imam kıyafeti giydirdiler

Sinop’ta, başları kapattırılacak imam kıyafeti giydirilen küçük çocuklarlar istismar edildi.

Sinop’un Boyabat ilçesinde 4-6 yaşlarındaki Kuran kursu öğrencisi çocuklara yıl sonu gösterimi yapıldı. 

Gösterimde küçük kız çocuklarının kafasını türban ile kapattırılırken erkek çocuklarına imam kıyafeti giydirilip, mehteran ekibi oluşturuldu.

Boyabat ilçe müftülüğü bünyesinde faaliyet gösteren  6 kuran kursunun küçük öğrencileri tarafından gerçekleştirilen skandal etkinliğe Boyabat Kaymakamı Fatih Aksoy ile ilçenin AKP’li Belediye Başkanı Şefik Çakıcı da ikatılarak sergilenen yıl sonu gösterisini hazırlayan kurs yöneticilerini tebrik etti.

Halksesi.com’da yeralan habere göre, ilçenin 15 Temmuz Şehitler kültür merkezi salonunda gerçekleştirilen etkinlikte bir konuşma yapan ilçe müftüsü İsa  Sağlam konuşmasında ”Oyun çağındaki bu yavrularımızı Ahlaki açıdan düzgün, dini bütün, milli sevgisi yüksek bireyler olarak yetiştirmek amacıyla bu kuran kurslarımız faaliyet vermektedir. Kuran ahlakını onlara öğretmek bizlerin borcudur.Bu vesile ile bu kurslarda emeği geçen İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy’a Belediye Başkanı Şefik Çakıcı’ya, hocalarımıza, BOYKUR DER. yöneticilerine velilerimize ve teknik ekibe teşekkürlerimi sunuyorum”dedi.

DAHA FAZLA