Kılıçdaroğlu'na saldıran Osman Sarıgün serbest bırakıldı!

Kılıçdaroğlu'na saldıran Osman Sarıgün serbest bırakıldı!

Ankara'da Kemal Kılıçdaroğlu'na saldıran faillerden Osman Sarıgün adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ankara’nın Çubuk ilçesindeki asker cenazesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na saldıran Osman Sarıgün, İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki ifadesinin ardından savcılık talimatıyla Çubuk Adliyesi'ne getirildi.

DHA’nın aktardığına göre, asker cenazesinde Kemal Kılıçdaroğlu’na saldıran Osman Sarıgün, sevk edildiği mahkemede adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Savcılık, Sarıgün için önceki gün ek gözaltı süresi vermişti.

KILIÇDAROĞLU ŞİKAYETÇİ OLMUŞTU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu avukatı aracılığıyla şikayetçi olmuş, CHP Grup Başkan Vekilleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Ankara'nın Çubuk ilçesinde düzenlenen saldırıya ilişkin Meclis Başkanlığı'na, Meclis Araştırma Önergesi vermişti.

PARTİLİLER DE ŞİKAYETÇİ OLDU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde saldırıda bulunulduğu sırada yanında yer alan Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Ankara Milletvekili Murat Emir ile bir grup partili Çubuk Adliyesine gelerek, şüphelilerden şikayetçi oldu.

Adliye çıkışında açıklamalarda bulunan Kaya, olayın faillerinin yargı önünde hesap vermesi için mağdur müşteki sıfatıyla savcıya beyanda bulunduklarını söyledi.

Yaşananların sadece Akkuzulu Mahallesi'nin sorunu olmadığına işaret eden Kaya, "Mutlaka adaletin, hakkın ve hukukun açığa çıkarılmasını istiyoruz. Yakalanan ve gözaltına alınanlar değil, bu oyunu kuranlar ve bu oyunu yönetenlerin açığa çıkarılması gerekiyor." dedi.

Kılıçdaroğlu'nu linç etmek için kurgulanmış bir tezgahı el birliğiyle bozmaya çalıştıklarını ifade eden Kaya, görüntülerden saldırı eyleminde bulunan 31 kişi tespit ettiklerini sözlerine ekledi.