KHK ile işten atılan Kenan Güngördü: Tehdit ediliyorum

KHK ile işten atılan Kenan Güngördü: Tehdit ediliyorum

AKP’li Zeytinburnu Belediyesi’nden atılan işçi Kenan Gündoğdu, Belediye Başkanı Murat Aydın tarafından "terörist" denilerek hedef gösterildikten sonra tehdit edildiğini belirterek ‘Başıma geleceklerden beni hedef gösterenler sorumludur’ dedi.

İstanbul’un Zeytinburnu ilçesinde belediye işçisi olarak çalışan Kenan Güngördü  Belediye Başkanı Murat Aydın’ın "terörist" diyerek kendisini hedef gösterdiğini söyledi.

Konuya ilişkin İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi'nde basın toplantısı düzenledi. Göngürdü’ya İHD üyeleri de destek verdi. 1 Nisan’da işinden atılan Güngördü AKP’nin OHAL kapsamında çıkardığı KHK’lerle binlerce işçiyi mağdur ettiğini dile getirdi. 
 
‘SUÇLAMAMI HALEN BİLMİYORUM’
 
“Arşiv araştırması” ve “güvenlik soruşturması” gibi soyut bir suç gerekçe gösterilerek işinden atıldığını ifade eden Güngördü, “15 yıldan fazladır kamuda çeşitli kurumlarda hizmet vermiş binlerce işçi gibi bir anda kendimizi kapı önünde bulduk. Bende o binlercesi gibi mesai bitimine 5 dakika kala elime tutuşturulan bir isim listesinde adımı gösterip işime son verildiğini öğrendim “ dedi. Güngördü, savcılıktan aldığı sicil kaydının temiz olmasına rağmen kendisinin işe alınmadığını belirterek, “gizlik kararı” denilerek saklanan suçlamaların ne olduğunu halen bilemediğini vurguladı.  

‘TEHDİTLER ALIYORUM’

İşine dönmek için Belediye önünde oturma eylemi başlattığını hatırlatan Güngördü, şöyle devam etti: “Ancak belediye başkanı Murat Aydın ve ekibinin bu haksız ve hukuksuz uygulamaları karşısında verdiğim haklı mücadele kitlelerce kabul görmüş ve belediyeyi zora sokmuştur. Buna karşılık bizzat başkan tarafından hedef gösterilmeye başlandım. Gittiği her yerde sorulan sorulara ‘PKK'lidir veya başka örgüt mensubu olduğu için attık’ diyerek kendini savunmuştur. Ayrıca 82 gündür verdiğim mücadeleden rahatsız olan kişi veya kişilerce gizli numaralardan beni arayarak, ‘Adımlarına dikkat et’, ‘Sen çok fazla oldun artık’ tarzında tehditler almaktayım. Bu konuda gerekli adli ve hukuki soruşturma açılması için avukatımla gerekli hazırlıkları yapıyoruz.” 
 
‘BAŞIMA GELECEKLERDEN BENİ HEDEF GÖSTEREN SORUMLUDUR’ 

Güngördü “Bilinmeli ve unutulmamalıdır ki bu tarz çetevari gruplar her zaman olmuştur. Karşımıza çıkmaya cesaret edemeyen bu çeteleri iyi tanıyoruz” diyerek “Başıma geleceklerden Murat Aydın sorumludur. Çünkü beni hedef gösteren odur” açıklamasında bulundu. (MA)