Kayyum 33 milyon lira harcayarak su hattı döşedi: Su akmıyor

Kayyum 33 milyon lira harcayarak su hattı döşedi: Su akmıyor

Kayyum döneminde 33 milyon harcanan içme suyu hattından su akmıyor.

Kayyum döneminde hazırlanan, İller Bankası tarafından kabul edilen ve “Hakkari artık 24 saat su alacak” denen projenin bedeli 28 milyon 487 bin 777 TL olarak belirlense de daha sonra 5 milyon 294 bin 981 TL daha arttırılarak, toplam 33 milyon 782 bin 758 TL'ye çıkarıldı. 

Yüklenici firma, projenin bittiğini belediyeye iletti. Ancak kent hala sağlıklı su alamıyor. Bazı mahallelerde musluklardan çamurlu su akarken, bazı mahalleler ise hiç su alamıyor. Berçelan ve Golan yaylalarındaki kaynaklardan kentte getiren hatta sorunların çıkması nedeniyle Hakkari Belediyesi bu kez eski hatları onararak, kentte su vermeye başladı. 

Hakkari Belediye Eşbaşkanı Cihan Karaman, milyonlarca TL'ye mal edilen hatların çalışmadığını ancak işi alan yüklenici firmanın parasının yüzde 90'ının verildiğini söyledi. Yüklenici firmanın bittiğini iddia ettiği projede yer alan işin yüzde 40'ının dahi bitmediğini kaydeden Karaman, “Bu hatlar projeye göre yapılmadığı için kesinlikle kabul etmeyeceğiz. Bağımsız bir heyetin buraya gelerek incelemesini istiyoruz. Bu işi belediye olarak teslim almayacağız. Yani proje içerisinde yer alan neredeyse hiçbir şey yapılmamış” dedi. 

MA'nın haberie göre proje kapsamında çekilen su hatlarının kentin hiçbir ihtiyacını karşılamayacağının altını çizen Karaman, “Yeni hatları devre dışı bırakarak, eski hatlarımızdan kentte su vermeye çalışıyoruz. Eski hatlarımızla ilgili sıkıntıları gidermeye ve arızaları tamamlayarak, kentte en azından insanların yaşamlarını kolaylaştıracak kadar su vermek istiyoruz. Belediye olarak yapılan ihale ve projenin sorumluluğunu almayacağız ve gerekli tüm hukuki haklarımızı kullanacağız” diye konuştu.