Katip Çelebi'de yine torpil: Eşleri aynı fakülteye atadılar

Katip Çelebi'de yine torpil: Eşleri aynı fakülteye atadılar

Daha önce de rektör yardımcılarının kızlarını akademisyen olarak atamasıyla gündeme gelen İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nde benzer bir atama daha yaşandı. Üniversitenin Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi’nin Medya ve İletişim Bölümü’ne evli bir çiftin atandığı öğrenildi.

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi'nde Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi’nin Medya ve İletişim Bölümü’ne evli bir çiftin atandığı bilgisi aktarıldı. Öğretim Görevlisi Side Yıldırım Ankaralıgil üniversitenin bölüm için açtığı ilana başvurdu. Başvurunun kabul edilmesinin ardından sınavda Ankaragil’in çalışmalarıyla alakalı bir soru geldi. 90 puan alan Ankaralıgil en yakın adaydan 35 puan daha fazla alarak birinci oldu. Ankaralıgil’in eşi, Nazım Ankaragil o dönemlerde Ege Üniversitesi’nde görevliydi ama Kâtip Çelebi Üniversitesi’nde de derslere giriyordu. Side Yıldırım Ankaralıgil sınavın ardından üniversitede göreve başladı. Olaydan 6 ay sonra ise eşi Nazım Ankaralıgil aynı bölümde kadrolu olarak yer almaya başladı.

‘SINAV ADİL BİR ŞEKİLDE YAPILMADI’

Sınava giren adaylardan B.E. o dönem henüz sona erdirilmeyen Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) sınavın gözden geçirilmesini talep eden bir başvuru yaptı. B.E., başvurusunda “YÖK’ün 1022406 numaralı akademik kadro ilanına başvuru yaptım ve 17.01.2018 tarihinde Katip Çelebi Üniversitesi’nde yazılı sınava girdim. Sınavın adil bir şekilde yapılmadığı ve sınavın adil bir şekilde değerlendirilmediğini düşünüyorum. Sınavı Kazanan şahsın eşi Ege Üniversitesi’nde görev yapıyor ve Katip Çelebi Üniversitesi’nde ders veriyor. Katip Çelebi üniversitesinde ders veren birisinin eşinin sınavı kazanması, kendisinden sonra en yüksek puan alan kişiyle aralarında 35 puan fark olması ve çok daha yüksek puan beklerken daha az puan almam gibi sebeplerden dolayı bu sınavın tekrar gözden geçirilmesini talep ediyorum” ifadelerini kullandı.

REKTÖRLÜK SINAVA İLİŞKİN BİLGİ VERMEDİ

Birgün gazetesinden Mustafa Kömüş’ün haberine göre BİMER, başvurunun ardından rektör yardımcısı Prof. Dr. Turan Gökçe’den savunma aldı. Gökçe’nin verdiği cevapta sınava ilişkin hiçbir bilgi verilmezken tamamen bürokratik bir dil kullanıldı. Gökçe’nin verdiği cevap şöyle: “Konuya ilişkin sınava ait değerlendirme 31.07.2008 tarihli Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına ilişkin Usul ve Esaslar Hakkındaki Yönetmeliğe göre değerlendirilmiş olup bilgilerinizi ve gereğini arz ederim.”