Karşı Cinsle El Sıkışmayan Çiftin Başvurusu Reddedildi

Karşı Cinsle El Sıkışmayan Çiftin Başvurusu Reddedildi

Kararın çifte tebliğ edildiği belirtilirken, konuyla ilgili açıklama yapan yetkili karardan memnun olduklarını ifade etti.

İsviçre’nin Lozan kentinde Müslüman bir çift, karşı cinsle el sıkışmayı reddettikleri gerekçesiyle İsviçre vatandaşlığına kabul edilmedi.

BBC Türkçe‘de yer alan habere göre, çiftin belediyede çalışan karşı cinsten görevlilerle el sıkışmak istemediği belirtildi. Söz konusu çiftin ayrıca mülakat sırasında karşı cinsten görevlilerin sordukları sorulara çekinerek cevap verdikleri ifade edildi.

ŞARTLARI YERİNE GETİREMEDİKLERİ KENDİLERİNE BİLDİRİLDİ

Müslüman çiftin uyruğu konusunda bilgi verilmezken, kendilerinin İsviçre vatandaşlığı için belediye komisyonu tarafından birkaç ay önce ön mülakata alındığı ve geçtiğimiz cuma günü için de vatandaşlık için gerekli şartları yerine getirmediklerinin bildirildiği açıklandı.

KADIN ERKEK EŞİTLİĞİ BAĞNAZLIĞA ÜSTÜN GELDİ

Lozan Belediye Başkanı Gregoire Junod verdiği demeçte “Vaud Kantonu yasalarınca inanç özgürlüğü ve dini inanışların kutsal sayıldığını ancak dini ibadetlerin yasaların dışına çıkamayacağı”nın altını çizdi.

Çifti mülakata alan komisyonda görevli üç kişiden biri olan Belediye Başkanı Yardımcısı Pierre-Antoine Hildbrand, söz konusu karardan dolayı oldukça memnun olduğunu belirtti. Hildbrand “Anayasa ve kadın ile erkek arasındaki eşitlik bağnazlığa üstün gelmiştir” diye konuştu.