Karamollaoğlu: Parlamenter sisteme dönülsün

Karamollaoğlu: Parlamenter sisteme dönülsün

SP lideri ve cumhurbaşkanı adayı Karamollaoğlu, “Bu seçimlerde iktidar partisi çoğunluğu sağlayamayacak. Eğer bu şekilde Meclis’te oluşum sağlanırsa, parlamenter sisteme dönelim, yeni bir anayasa yapalım, kuvvetler ayrılığı sağlansın" dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu FOX TV’de soruları yanıtladı. “Şartları oluştu. Seçimde büyük başarı göstermemiz mümkün” ifadelerini kullanan Karamollaoğlu, “Bu seçimlerde iktidar partisi çoğunluğu sağlayamayacak. Eğer bu şekilde Meclis’te oluşum sağlanırsa, parlamenter sisteme dönelim, yeni bir anayasa yapalım, kuvvetler ayrılığı sağlansın. Kuvvetler ayrılığı sağlanmadığı takdirde iş dikta rejimlerine doğru evrilir” diye konuştu.

Erdoğan’ın, CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce için “Camilerde çekilmiş fotoğrafların var mı?” sözlerinin hatırlatılması üzerine Karamollaoğlu, “Bu konulara özellikle bu üslup ile girmek doğru değil. Bir insan İslam’ı kendi menfaati için kullanmaya kalkarsa onun altından kalkamaz” yanıtını verdi.