Kadınlar Sokak Pisuvarlarını Tıkadı!

Kadınlar Sokak Pisuvarlarını Tıkadı!

Başkent sokaklarına yerleştirilen, feminist örgütler ve kadınlar "ayrımcı ve cinsiyetçi' olarak niteledikleri açık hava pisuvarlarını kadın pedi, tampon ve çimentoyla tıkadı.

Fransa’nın başkenti Paris’te feminist kadın örgütleri, “ayrımcı ve cinsiyetçi’ olarak niteledikleri açık hava pisuvarlarını tıkadı. Paris’in idrar dolu kaldırımlarına çare olması iddiasıyla kentin bazı noktalarına deneme amaçlı olarak doğaya uyumlu pisuvarlar konulmuştu. Kadınlar pisuvarları, kadın pedi, tampon ve çimentoyla tıkadı.

'HALA BEBEK EMZİRMEYE HOŞ BAKILMAZKEN...'

Pisuvarlara bırakılan notlarda, kadınların dışarıda hâlâ bebek emzirmesine hoş bakılmadığı bir ortamda, belediyenin erkekleri sokak ortasında tuvalet ihtiyaçlarını gidermeye teşvik ettiği belirtildi. Polis soruşturma başlatırken henüz eylemleri üstlenen olmadı. Feminist örgüt Femen ise olayla ilgisi olmadığını açıkladı.

Eşitlik ve kadın hakları grupları ve birçok Parisli, açık hava pisuvarlarını cinsiyetçi ve ayrımcı buluyor. BBC Türkçe'nin haberine göre Kentin beş ayrı noktasındaki pisuvarların üzerine bir erkeği ‘gururla’ idrarını yaparken gösteren levhalar asılırken kadınlar için hiçbir çözüm düşünülmemesi eleştiriliyor.

SOKAKLAR SADECE ERKEKLERİN DEĞİL

Kadınlar, taciz skandallarının giderek daha fazla gündeme geldiği bir dönemde yetkililerin “sokakların sahibinin erkekler olduğu” mesajını verdiğini, kadınların da sokaklarda kendilerini rahat hissetmesi gerektiğini söylüyor.

Femmes Solidaires adlı feminist örgütten Gwendoline Coipeault, “Sokaklar sadece erkeklerin değil. Erkekleri çiş yaparken görmek istemeyebilecek kadınların ve çocukların da sokaklarda hakkı var” dedi. Coipeault, Paris mahallelerinde yüzlerce tuvalet olduğunu belirterek, belediyenin sadece kadınları değil, erkekleri de bu tuvaletleri kullanmaya özendirmesi gerektiğini vurguladı.

DAHA FAZLA