'Jöleli': Dövizden TL'ye dönenlerin 12 ay içinde nasıl bir kazanç elde edeceğini göreceğiz

'Jöleli': Dövizden TL'ye dönenlerin 12 ay içinde nasıl bir kazanç elde edeceğini göreceğiz

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut, dövizdeki krizi ‘finansal 15 Temmuz’ olarak nitelerken, yazıda "Bu adımı atanların 12-48 ay içinde nasıl bir kazanç elde edeceğini göreceğiz" şeklinde ifadeler kullandı. Krizin amacının ‘devlet-hükümet-halk arasında derin çatlaklar açmak, sivil itaatsizliği körüklemek’ olduğu öne sürüldü.

İleri Haber

'Jöleli' olarak anılan, Cumurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı ve aynı zamanda Star gazetesi yazarı Yiğit Bulut,  bugün, “Finansal 15 Temmuz' (2)” başlığıyla yayımlanan yazısında döviz kurlarında yaşanan sert yükselişi, 15 Temmuz darbe girişimine benzetti.

Sorunun dolar, ekonomi veya finansal olmadığını savunan Bulut, "Sorun onlara göre açık, diz çökertemedikleri Türkiye" ifadesini kullandı.

Bulut’un yazısından ilgi kısım şöyle:

“Sevgili dostlar, ne yapacağız? Bu aşşağılık ‘finansal darbe’ye teslim mi olacağız? Birbirimize mi düşeceğiz ?

Asla ! Sayın cumhurbaşkanımızın  çağrısını da hatırlayarak, paramıza, ülkemize, şirketlerimize sahip çıkacağız ! Sevgili dostlar,  sorun dolar değil, sorun ekonomi değil, sorun finansal değil! Sorun onlara göre açık; diz çökertemedikleri Türkiye!

[ih2]

15 temmuz fiziki işgal denemesinin yeni sürümü olan bu dalganın ilk amacı devlet-hükümet-halk arasında derin çatlaklar açmak, sivil itaatsizliği körüklemek, ülkemize olan inancımızı kırmak...Türk milleti ve Türkiye cumhuriyeti son 1000 yılın en ağır saldırılarından biri altında !

Sonuç: TL enstrümanlar tarihi alım fırsatı veriyor! Şimdi dövizden TL’ye dönüp Türk sermaye piyasalarına ve TL enstrümanlara sahip çıkma günü. Bu adımı atanların 12-48 ay içinde nasıl bir kazanç elde edeceğini hep birlikte göreceğiz...

Bu dalga atlatılınca, bu finansal darbe’nin sahipleri ile kalıcı hesaplaşma da elbette başlayacak...”

[ih3]