İzmir'de müftülük eliyle skandal konferans

İzmir'de müftülük eliyle skandal konferans

Güzelbahçe Müftülüğü tarafından, öğrencilerin zorla götürüldüğü "Peygamberimiz ve Gençlik" adlı konferansta skandal ifadeler kullanıldığı ortaya çıktı. DEÜ İlahiyat Fakültesi'nden İbrahim Emiroğlu'nun konuşmacı olduğu konferansta "15 yaşındaki kızlar evlenebilir", "Kızlar adet olur ve bu hastalıktır" gibi ifadeler kullanıldı.

İzmir Güzelbahçe Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi Etkinlikleri Haftası’nda düzenlenen "Peygamberimiz ve Gençlik" adlı konferansta öğrencilere skandal bilgiler verildiği ortaya çıktı. Kız çocuklarının hedef gösterildiği konferansta "Kızını dövmeyen dizini döver", "Genç kızlar mini etekle dolaşıyor" gibi ifadelerin sarfedildiği öğrenildi.

Öğrencilerin zorla götürüldüğü etkinliği şikayet etmek isteyen velilere, okul yönetimi tarafından "Etkinliği müftülük düzenledi, bizimle ilgisi yok" denildi.

'15 YAŞINDAKİ KIZLAR EVLENEBİLİR'

Eğitim- İş Sendikası'nın İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve 9 Eylül Üniversitesi Rektörlüğü’ne bulunduğu suç duyurusuyla ortaya çıkan konferansta, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü / Mantık Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu tarafından öğrencilere verilen bilgilerden bazıları şöyle:

- "Kızlar âdet olur, âdet olmak bir hastalıktır ve mutlaka tedavi olmaları gerekir"

- "15 yaşındaki kızlar evlenebilir"

- "Kızlar tesettüre girsinler, edepli olsunlar"

- "LGBTİ masum gibi gösteriliyor, tedavi olmaları lazım"

- "Gençlerin dinden uzaklaşmasının temel nedeni laikliktir. Laiklik en büyük tehlikedir"

- “Kızını dövmeyen dizini döver"

- "Ergenlik yaşı düştü. Aileler 14 yaşındaki kızlarına mini etek giydirip dışarı çıkmasına izin veriyor"

DAHA FAZLA