İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden geri adım: Eylemler 1 hafta ertelendi

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden geri adım: Eylemler 1 hafta ertelendi

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Genel-İş arasında süren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde işçilerin direnişi sonucu İzmir Büyükşehir Belediyesi, itirazı geri çekeceklerine dair bir belge imzaladı. Bunun üzerine işçiler, eylemi bir hafta erteledi.

Foto: Evrensel

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Devrimci İşçiler Sendikası Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı Genel-İş Sendikası arasında süren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde işçilerin direnişi ve kararlılığı sonucu İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZENERJİ sendika yetkisine yaptığı itirazı geri çekeceklerine dair bir belge imzaladı.

Bunun üzerine Genel İş İzmir 2 No’lu Şube temsilciler kurulu iş yavaşlatma ve iş bırakma eylemlerini bir hafta erteleme kararı aldı.

İTİRAZ GERİ ÇEKİLMEZSE EYLEMLER HAFTAYA TEKRAR BAŞLAYACAK

İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları ile Genel-İş temsilcileri yetki itirazı ile ilgili bir araya geldi. Karşılıklı olarak imzalanan ön protokolle büyükşehir bürokratları İZENERJİ’nin yetkisine yaptıkları itirazı geri çekeceklerini taahhüt etti ve bir haftalık süre istedi. Bürokratlar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile görüşecek. 

Evrensel'den Metehan Ud'un haberine göre gelişme üzerine Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube hafta sonu işyeri temsilcilerini topladı. Temsilciler kurulu toplantısında büyükşehirin adımı değerlendirildi ve pazartesi gününden itibaren başlaması planlanan 2 saatlik iş bırakma eylemi ile 17 Ocak Perşembe günü gerçekleşecek olan yarım gün iş bırakma eylemi bir hafta ertelendi. Bu hafta içinde itiraz geri çekilmezse gelecek haftadan itibaren eylemler başlayacak. 

[ih2]

NE OLMUŞTU?

Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube geçtiğimiz cuma günü İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İZENERJİ’deki yetkisine yaptığı itirazı geri çekmesi için belediyenin başkanlık girişinde basın açıklaması yapmak istemiş ancak emniyet işçilere biber gazı ve coplarla saldırmıştı. 9 işçi gözaltına alınırken çok sayıda işçi de yaralanmıştı. Saldırı üzerine Genel-İş üyesi işçiler İzmir genelinde iş bırakmış; çöp kamyonları, otobüsler, iş makineleri şoförleri bulundukları yerde kontak kapatmıştı.