İZBAN'da grev başladı

İZBAN'da grev başladı

İzmir'de Aliağa-Selçuk hattı arası hizmet veren İZBAN'da bugün grev başladı. İşçilerin taleplerini kabul etmeyen İZBAN yönetimine karşı greve gitme kararı alan işçiler, herkesi Alsancak Garı önünde dayanışmaya davet etti.

İleri Haber

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ile İzmir Büyükşehir Belediyesinin ortak kuruluşu olan  İzmir Banliyo Sistemleri'nde (İZBAN) 342 çalışan, İZBAN yöneticileriyle Türk İş'e bağlı Demiryol-İş Sendikası'nın toplu iş sözleşme görüşmelerinde anlaşamaması üzerine greve gitme karar aldı.

İşçilerin enflasyon oranında zam talebini kabul etmeyen İZBAN yönetimi bütün sosyal haklar dahil önce yüzde 16 olarak verdikleri zam teklifini, daha sonra yüzde 22'ye çekti. İşçiler taleplerinden vazgeçmeyeceklerini bildirerek, yüzde 22'lik teklifi kabul etmedi. Ayrıca ikramiye ve tazminat taleplerinde de anlaşmaya varılamadı.

İZBAN'DAN GREV KIRICI HAMLE

Grevin etkisini kırmak isteyen İZBAN yönetimi ise emekli 5 makinistle uzun aralıklarla seferleri devam ettirmeye çalıştı. Seferlerin grev süresince yalnızca sabah 06.00-11.00 arası, akşam 16.00-22.00 arası yapılabileceği öğrenildi.

İleri Haber'in görüştüğü işçiler, Alsancak istasyonu ve Mavişehir'deki İZBAN deposu önünde toplanacaklarını belirtirken, dayanışma için Alsancak Garı önüne çağrıda bulundular.