İÜ: %100’ün üzerinde doluyuz!

İÜ: %100’ün üzerinde doluyuz!

İstanbul Üniversitesi kontenjanların doluluk oranının %100’ün üzerinde olduğunu duyurdu.

İleri Haber

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre İstanbul Üniversitesi’ndeki kontenjanların doluluk oranı %100’ün üzerinde.

2018 YKS sonuçlarına göre İstanbul Üniversitesi’ne 24 bin 925 öğrenci yerleşti. Öğrenciler arasından 10 bin 396’sı İstanbul Üniversitesi’ni ilk tercihi olarak seçip yerleşmeye hak kazandı. Tercih yapan öğrencilerden 3 bin 650’si İstanbul Üniversitesi’ni ikinci tercih olarak seçerken, 2 bin 234 öğrenci İstanbul Üniversitesi’ni üçüncü sırada seçerek yerleşti.

İÜ'DEN AÇIKLAMA: DOLULUK ORANIMIZ %100’ÜN ÜZERİNDE

Erdoğan'ın İstanbul Üniversitesi'ne Rektör olarak atadığı Prof. Dr. Mahmut Ak, YKS sonuçlarının açıklanması üzerine kontenjanlarının dolduğunu açıklayarak şunları söyledi: 

"İstanbul Üniversitesi, ülkemizin ilk ve en köklü üniversitesidir. Her sene olduğu gibi bu yıl da İstanbul Üniversitesi en çok tercih edilen üniversiteler arasında yer aldı. Türkiye genel başarı sıralamasında ilk 100’den ilk 20000’e kadar birçok öğrencinin üniversitemizi tercih ettiğini görüyoruz. Aynı zamanda üniversitemize yerleşen öğrencilerin çok büyük bir kısmı İstanbul Üniversitesi’ni ilk tercihi olarak yazdı. Genel doluluk oranın %100’ün üzerinde olduğu üniversitemizi tercih edip yerleşen öğrencilerimizi tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum.”

İÜ ‘DÜNYANIN EN İYİLERİ’ LİSTESİNDE

“Dünyanın En İyi İlk 500 Üniversitesi” arasına 14 kez giren ve Türkiye’nin Nobel Ödüllü yazar ve bilim insanı yetiştirmiş tek üniversitesi olan İstanbul Üniversitesi her yıl en fazla tercih edilen üniversiteler arasında yer alıyor. Bunlardan biri İÜ İletişim Fakültesi mezunu olan Nobel Edebiyat Ödülü alan Orhan Pamuk, diğeri ise İÜ İstanbul Tıp Fakültesi mezunu olan Nobel Kimya Ödülü alan Prof. Dr. Aziz Sancar.

DAHA FAZLA