İşte bu hafta vizyona giren filmler

İşte bu hafta vizyona giren filmler

Bu hafta vizyona 8 yeni film girdi. sinemakolektifi.com sitesinin hazırladığı öne çıkan filmler seçkisini tüm sinemaseverlere sunuyoruz.

Kaynak: sinemakolektifi.com

Bu hafta 8 yeni film vizyona girerken, yönetmen Lynne Ramsay‘in 70. Cannes Film Festivali’nde En İyi Senaryo Ödülü ve En İyi Erkek Oyuncu Ödülü filmi You Were Never Really Here / Hiçbir Zaman Burada Değildin haftanın öne çıkan filmi oluyor. Başrolündeki Joaquin Phoenix‘in başarılı performansıyla beğeni toplayan filmi son olarak 37. İstanbul Film Festivali’nde görme imkanımız olmuştu. Haftanın diğer önemli filmlerinden Tayfun Pirselimoğlu‘nun Yol Kenarı ve Ron Howard‘ın yönettiği Han Solo: Bir Star Wars Hikayesi bu hafta sinemalarda izlenebilecek.

1-Hiçbir Zaman Burada Değildin

Yönetmen: Lynne Ramsay
Oyuncular: Judith Roberts, Ekaterina Samsonov, Joaquin Phoenix

Mesleğinde bir ömre yetecek kadar şiddete tanık olan Joe, geride kalan hayatını, seks ticareti için kaçırılan kızları kurtararak kazanmaya başlamıştır. New York senatörünün kızını kurtarması için kiralandığı zaman ise bir komplo ağının içine sürüklenir. Joe kısa sürede, kendisini ölü görmek isteyen düşmanlarıyla savaşmak zorunda olduğunu kavrayacaktır…

 

2-Yol Kenarı

Yönetmen: Tayfun Pirselimoğlu
Oyuncular: Tansu Biçer, Ercan Kesal, Rıza Akın, Taner Birsel, Nalan Kuruçim

Fırtınalı deniz ile gür ormanlar arasına sıkışıp kalmış bir kasabaya kıyamet, korkutucu işaretleriyle yaklaşmaktadır. Çözümlenemeyen ölümler ve gizemli doğa olayları, Deccal’ın gelişinin işaretidir. Genç bir adam, cinnetin eşiğindeki kasabaya gelir ve kasabanın kahvesinde çalışmaya başlar. Genç adamın tutulduğu hemşire bir gün, adamın sırtındaki lekeyi görür. Dedikodu hızla yayılır ve kasabadakiler genç adamın Mehdi olduğuna inanmaya başlar.

 

3-Han Solo: Bir Star Wars Hikayesi

Yönetmen: Ron Howard
Oyuncular: Emilia Clarke, Phoebe Waller-Bridge, Alden Ehrenreich

Karanlık ve tehlikeli yeraltı dünyasında cesaret gerektiren pek çok maceraya atılırken, Han Solo müstakbel yardımcı pilotu Chewbacca ile arkadaş olur. Ve, Star Wars efsanesindeki beklenmedik kahramanların rotasını belirleyen bu yolculukta, kötü nam salmış kumarbaz Lando Calrissian ile tanışır.

 

4-Hürkuş: Göklerdeki Kahraman

Yönetmen: Kudret Sabancı
Oyuncular: Miray Daner, Hilmi Cem İntepe, Bora Akkaş, Gizem Karaca

Havacılık tarihinin en önemli ismi, zihni uçsuz bucaksız icatlarla dolu eşsiz bir mühendis olan, Türkiye’nin ilk uçak tasarımcısı ve üreticisi Vecihi Hürkuş’un hayatı ilk kez beyaz perdeye taşındı. 1912 yılında, Vecihi 16 yaşındayken başlayan uçma sevdasına adanmış bu hayat hikayesi, uçak tasarlama hayallerinin peşinden Vecihi’nin izini sürerek giden Mehmet ve Selin’in günümüzde geçen öyküsüyle birlikte ilerliyor. Vecihi Hürkuş’un Kurtuluş Savaşı’na kadar olan kahramanlık öykülerinin ve mücadelelerinin güçlü görsel efektlerle anlatıldığı film, Türkiye’de ilk kez hava muharebelerinin en uzun süre gösterildiği film olarak da dikkat çekiyor.

 

5-Küçük Cadı

Yönetmen: Mike Schaerer
Oyuncular: Luis Vorbach, Momo Beier, Karoline Herfurth

Küçük Cadı’nın büyük bir problemi var… Sadece 127 yaşında, yani her sene Walpurgis Night’daki diğer cadılarla Broken Dağı’nda dans etmek için çok genç. Yaşı tutmadığı için festivale davet edilmiyor. O da bu sene festivale gizlice katılmaya karar verir. Ama kötü kalpli teyzesi Rumpumpel tarafından yakalanır. Ceza olarak, bir yıl içinde büyük sihir kitabındaki 7892 büyüyü ezberlemek zorundadır. Ancak bu şekilde dans etmesine izin verilecektir. Küçük cadı hiç vakit kaybetmeden çalışmalara başlar. Ama kötü kalpli cadı Rumpumpel küçük cadının hedefine ulaşmasını engellemek için her türlü yolu deneyecektir. Küçük cadı konuşan kuzgunu Abraxas’la birlikte, iyi bir cadı olmak için hırsla çalışarak cadılar dünyasını büyük bir sınava sokacaktır.

 

6-Azraille Dans

Yönetmen: Sinan Uzun
Oyuncular: Tuğba Özay, Yüksel Ünal, Sinan Bengier

Azrail’i ikna ederek onunla tavla oynamaya başlayan Niyazi güç bela ömrünü bir hafta uzatmayı başarır. Kardeşi Hasan ise zamanını kumar oynayarak ve sevgilisi Gözde’yi mutlu etmeye çalışarak geçirir. Hayatın tüm bu boşluğunu gören Niyazi ölmeden önce hayatta bir iz bırakmak ister, çünkü Azrail ömrünü almak için eve yerleşmiştir ve annesi Gülizar’la da aralarında bir aşk doğmaya başlamıştır.

 

7-Peter Pan ve Tinker Bell: Sihirli Dünya

Yönetmen: Chandrasekaran G.
Oyuncular: Michelle Molineux, Sarah Natochenny, Michelle Creber

Peter Pan ve arkadaşlarının görevi gizli adayı ve sihirli kitabı korumaktır. Kaptan kanca ve korsanları uzun süredir Peter Pan’ın peşindedirler. Gizli adada herkes mutludur ve her gün bir birinden daha eğlenceli geçmektedir. Bir gün güçlerini kötülük için kullanmayı seçen Kaptan Kanca, Peter Pan ve arkadaşlarını ele geçirir. Gizli ada ve sihirli kitap tehlikededir. Tinker Bell ve arkadaşlarının yardımı Peter Pan ve sihirli kitabı kurtarabilecek mi?

 

8-Kafir

Yönetmen: Hasan Gökalp
Oyuncular: Beyza Metin, Gamze Kırlı, Selim Aygün

Senaristliğini ve yönetmenliğini Hasan Gökalp’in üstlendiği korku türündeki filmde, aşk yaşayan bir çifte yapılan büyü sonrasında yaşananlar konu ediliyor. Kardeşi Ayşe ile birlikte yaşayan Yasemin’in nişanlısı Ufuk ile güzel bir ilişkisi vardır. Fakat onların mutlu hayatı Ayşe’nin gördüğü kabusların gerçekleşmesinden sonra kararır. Bir büyücünün kâfir cinleri kullanarak yaptığı büyü Cuhenna kabilesinden bazı varlıkların Yasemin’e musallat olmasına neden olur.

 

DAHA FAZLA