'İstanbul'daki binaların yarısı kaçak'

'İstanbul'daki binaların yarısı kaçak'

İmar barışına dair konuşan İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı, İstanbul'daki binaların %50'sinin kaçak olduğunu söyledi.

İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Nizameddin Aşa, "İstanbul'un hemen hemen her ilçesinde yüzde 50 oranında kaçak yapı var. Bu sorunu çözmek için alanda uzman kişiler tarafından komisyon kurulup, aylarca çalışmak gerekiyor" dedi.

2 MİLYAR LİRA GELİR ELDE EDİLDİ

İmar barışı için şimdiye kadar 4 buçuk milyon kişinin başvurduğunu ve toplam 2 milyar lira gelirin elde edildiğini söyleyen Aşa, "kaçak yapı sorununu çözmek için alanda uzman kişiler tarafından komisyon kurulup, aylarca çalışmak gerekiyor" ifadelerini kullandı.

'İSTANBUL'DA BİNALARIN YÜZDE 50'Sİ KAÇAK'

İstanbul'da binaların yüzde 50'ye yakının kaçak olduğunu söyleyen Aşa, "3 milyona yakın binanın mülkiyet hakları, bağımsız bölümleri belli değil veya kayıtları hiç yok. İstanbul'un hemen hemen her ilçesinde kaçak yapı var. Ama bu yapıların en yoğun olduğu ilçeler Şişli Gülbağ, Fulya'nın bir kısmı, Kağıthane'nin birçok mahallesi, Gaziosmanpaşa, Bayrampaşa, Esenler, Güngören gibi, hangi ilçeye gitsek önümüze bu yapılar çıkıyor" dedi. (DHA)

DAHA FAZLA