İstanbul’da lisede rehine paniği

İstanbul’da lisede rehine paniği

İstanbul’un Pendik ilçesindeki Melek Aknil Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde rehin alma ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

İstanbul’un Pendik ilçesine bağlı Yenişehir Mahallesinde bulunan Melek Aknil Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde rehin alma ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Şahıs uzun süren ikna çalışmalarının ardından teslim oldu. 

İKNA SÜRECİNİN ARDINDAN TESLİM OLDU

İHA muhabirinin aktardığı bilgilere göre, Melek Aknil Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde Umut D. isimli şahıs, okul aile birliğinde görevli olan 22 yaşındaki Hümeyra K. isimli nişanlısını rehin alarak tuvalete kilitledi. Genç kadını rehin alan Umut D.'nin uzman erbaş olarak görev yaptığı ve birliğinden kaçtığı iddia edildi. Şahıs uzun süren ikna çalışmalarının ardından teslim oldu. 

MÜZAKERE TİMLERİ DEVREYE GİRDİ

13.30 civarında meydana gelen olayda şahsı ikna etme çalışmaları için Müzakere Timleri devreye girdi. Hümeyra K.'yi rehin alan Umut D.'nin müzakereci polise, silahının olmadığını ve elinde bıçak bulunduğunu söylediği öğrenildi. Olay esnasında bazı öğretmenler ve okul yöneticilerinin dışında binada kimsenin olmadığı ifade edildi. Gazeteciler ise okul dışına çıkartıldı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği rehine kriziyle ilgili Twitter üzerinden bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Pendik ilçemiz Melek Akbil Meslek lisesinde meydana gelen rehin alma olayı ile ilgili olarak öncelikle müzakere ekiplerimiz olay yerine intikal etmiş ve müzakerelere başlamışlardır. Ayrıca yeterli sayıda polis gücü sevkedilerek gerekli güvenlik tedbirleri alınmıştır."

 

DAHA FAZLA