İnşaat İşçileri Sendikası'ndan açıklama: 3. Havalimanı’nda iş cinayeti

İnşaat İşçileri Sendikası'ndan açıklama: 3. Havalimanı’nda iş cinayeti

İnşaat İşçileri Sendikası tarafından yapılan açıklamada, "Havalimanı inşatında çalışan üyelerimizin verdiği son bilgilere göre iş cinayetinde hayatını kaybetti" denildi.

İnşaat İşçileri Sendikası tarafından yapılan açıklamada, "Havalimanı inşatında çalışan üyelerimizin verdiği son bilgilere göre iş cinayetinde hayatını kaybeden arkadaşımız, İGA firmasına bağlı olarak çalışan Yeniköy isimli taşeron firmaya ait kamyonun altında kaldı" denildi.

Açıklama şöyle devam etti:

"Arkadaşlarımız, ölen işçinin Osmaniye nüfusuna kayıtlı olduğunu, soyismine ilişkin bilgiyeyse ulaşamadıklarını bildirdiler.

3.Havalimanı inşaatında çalışan üyelerimizin verdiği bilgilere göre kamyonların geçişine kılavuzluk eden bir işçi, kamyonun altında kalarak can verdi. İGA İnşaat firması bünyesinde çalışan işçinin ölümü de, daha önceki ölümler gibi örtbas edilmeye çalışılıyor.

Doğanın talanı-işçi kardeşlerimizin kanı- vahşi-kuralsız çalışma koşulları üzerinden yükselen 3. Havalimanı inşaatı bir kez daha kana bulandı. Duble yollar-otobanlar- AVM’ler-rezidanslar-villalar ve sayısız prestij projesiyle övünen hükümet, işçi sağlığı ve güvenliği önlemlerini her defasında biraz daha öteleyip, patronlara kanımızı peşkeş çekerken ölümler-ölümlere eklenmeye devam ediyor."