İnce'den Hulusi Akar'a: Sök apoletlerini

İnce'den Hulusi Akar'a: Sök apoletlerini

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü ziyaret eden Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’a sert sözlerle tepki gösterdi.

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Fatih Portakal'ın sunduğu ‘Liderler FOX'ta’ programına konuk oldu. 

İnce, Cumhurbaşkanı adaylığının konuşulduğu dönemde 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü ziyaret eden Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’a sert sözlerle tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde Hulusi Akar ile çalışmayacağını ifade eden İnce, “Sök apoletlerini çık karşımıza. Genelkurmay Başkanı'nın Abdullah Gül ile ne işi var. Hulusi Akar'la kısa bir süre çalışırım. Bu zihniyetteki insanlarla uzun süreli çalışmamız mümkün değildir” diye konuştu.

Muharrem İnce, Fatih Portakal'ın heyecanlı mısınız sorusuna " 24 Haziran'da cumhurbaşkanı olucam. Bu yüzden heyecanlıyım" dedi.

Gündeme ilişkin konuşan İnce'nin açıklamaları şöyle:

‘BÜYÜK CENTİLMENLİK’

"Kılıçdaroğlu'nun kendisinin karşısına iki kere aday olmuş kişinin aday göstermesinin büyük bir centilmenlik olarak düşündüm. Eşim bana adaylığımı sorduğunda 80 milyonun yükünü omuzlarımda hissediyorum. İnsanlara umut olmak çok büyük bir görev dedim."

‘ASIK SURATLI BAĞIRAN ÇAĞIRAN BİR CUMHURBAŞKANI OLMAK İSTEMİYORUM’

"Her yere kravatsız çıkıyorunuz, Erdoğan'ın karşısına da böyle çıktınız bu belirli bir tercih mi?" sorusuna İnce, "Asık suratlı bağıran çağıran ayar veren bir cumhurbaşkanı olmak istemiyorum. 16 yıllık milletvekiliyim. Daha rahat daha özgür daha insanlara dokunan birisi olmak istiyorum. Kravatla bir derdim yok, severim. Ama böyle davranmanın toplanmanın topluma daha iyi olacağını düşünüyorum. Balıkçının oltasına dokunabilen, kahvede yancı olabilen asık suratlı olmayan, ceketini çıkaran onları düşünen biri olmak istiyorum. Bunun için takmıyorum. Ama Anıtkabir'e giderken kravatımı takarım, saygı duruşumu okurum" dedi.

‘SARAYDA DEĞİL, KENDİ EVİMDE OTURACAĞIM’

İnce, “Saray'da oturmayacağım. Kendi evimde oturacağım bu daha keyifli. Hiç tepeden bakmadan trafiği çok fazla aksatmadan 300-500 korumayla gezmeden yaşayacağım” diye de ekledi.

‘KILIÇDAROĞLU’NUN KARŞISINDA BİR DAHA ADAY OLMAM’

İnce ayrıca, "Ola ki 24 Haziran'da kazanamadım. Kılıçdaroğlu'nun karşısına asla aday olmam. Ben vefalı bir insanımdır. Kendisiyle asla bir yarışa çıkmam. Benden daha iyi bir cumhurbaşkanı adayı bulursak onu da desteklerim" dedi.